FOTO. Cum a fost ciorba cu 4,5 lei la noua cantină a UMF

Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca a inaugurat astăzi o nouă cantină, în clădirea Facultății de Medicină, situată în Campusul Hașdeu (str. Marinescu 23), cu un buget investit de  86.000 de euro.

În aceasta, destinată studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ a UMF-ului se vor servi circa 1000-1200 porții de mâncare zilnic.

Vechea cantină studențească de pe strada Victor Babeș va funcționa în continuare, a informat conducerea UMF.

Rectorul UMF, Anca Buzoianu a declarat căstudenții de la noi, de mai bine de zece ani sunt primii la concursuri. Suntem preocupați de starea lor de bine, iar mâncarea e prin cele mai importante lucruri. Sperăm că în acest campus să creștem calitatea vieții studenților, să le facă viața mult mai ușoară. Este o promisiune pe care am făcut-o la începutul mandatului meu. De aici și inițiativa înființării unui restaurant. Nu doar pentru ei, ci și pentru cadre didactice și personal, pentru toți care muncesc la UMF”.

Restaurantul are o suprafață de 350 mp și 60 de locuri. Rectorul Buzoianu a mai spus că UMF oferă meniu gratuit pentru 350 de studenți cu burse sociale, care provin din medii defavorizate.

Restaurantul e deschis între orele 12.00-16.00. Un meniu costă 8-13 lei. Prețurile sunt subvenționate de UMF.

Întrebat de Curierul de Cluj dacă aici pot avea loc party-uri sau zile de naștere ale studenților, directorul general Valentin Mudura a spus că ”spațiul este destinat servirii mesei și mai puțin socializării”.

”Studenții sunt copiii noștri. Părinții sunt interesați ce mănâncă. Viața nu se rezumă doar la curs. Viața se duce după ora 17.00 cu bune și rele.  Trebuie sa le punem pe masă studenților o mâncare sănătoasă și ușor de suportat pentru buzunarul lor.  E o realizare acest restaurant,  dar face parte din normalitate. Așa ar trebui să fie peste tot. E unul dintre primii pași, vor urma și alții”, a mai spus Mudura.

De la stânga la dreapta: Valentin Mudura, director general UMF, Anca Buzoianu, rector UMF, Vlad Lazăr, președinte OSM

Rectorul Buzoianu l-a introdus în discuție pe chef Adrian Hădean, care a făcut o pledoarie pentru mâncare sănătoasă și a lăudat colaborarea cu acesta. Mai în glumă mai în serios, rectorița Buzoinu a spus că studenții sunt focusați pe mâncare bine preparată și rapidă.

”Pe locul 1 nu mai e supa de fasole, ci cea de cremă de brocoli, să știți, în preferințele lor”, a spus Buzoianu.

Vlad Lazăr, președinte Organizația de Studenți Mediciniști (OSM) a spus că ”Prin inaugurare dorim sa oferim studenților o oază de relaxare. Restaurantul este destinat a crea un spațiu primitor și modern. E un pas important pentru viața studenților noștri.”

Reporter: Sergiu Crăciun (text și foto)

Editor: Tiberiu Fărcaș

Distribuie articolul pe social media: