USR îl somează pe Boc să prezinte public raportul privind anularea licitației pentru Centura Metropolitană. Senatorul Radu Mihail: ”Boc e expirat, trebuie să plece cu toată gașca lui”

„Primarul Boc a afirmat că marți va primi un raport cu privire la cauzele eșecului licitațiilor. Îi cerem să prezinte public raportul și să ia de urgență măsuri pentru ca proiectul centurii să meargă mai departe. În Programul Operațional Transporturi, prin care se finanțează centura, principiul de alocare este „primul venit, primul servit”. Dacă Primăria Cluj Napoca nu se grăbește, există riscul real să pierdem banii. Noi, USR, cerem reluarea licitațiilor de urgență”, a transmis Alexandra Oană, consilieră locală USR.

Acest doleanță useristă vine după ce vineri licitația pentru tronsoanele 2 și 3 a Centurii Metropolitane a eșuat, nu s-a prezentat nimeni cu ofertă de proiectare și de construire. Presiunea pe care o pune USR a continuat și joi, când cei 4 parlamentari ai USR au susținut o conferință de presă împreună cu Radu Mihail, seful grupului de senatori USR din Parlament.

Focusul pe problema Centurii a pus-o deputatul Viorel Băltărețu, culmea, care a fost lăudat de primar, luni, la ședinta de consiliul local, pentru modul in care se implica in problemele orasului si judetului.

”Este un eșec major al administrației Boc, al primarului Boc. Cel puțin 4 luni o să mai ia primarului si echipei sale să pregătească o nouă licitație pentru că cea de acum a făcut-o pe genunchi. I-aș reproșa că a împărțit centura în 5 bucăți, în loc să o scoată la licitație dintr-una, să aiba companiile mari challenge sa liciteze. Apoi să se ducă să bată cu pumnul în masă la Ciucă să dea bani pentru centură, pentru întreaga centură, e din partidul lui premierul. Să nu se mire primarul că nu i-a venit nimeni, nu vine nici data viitoare dacă primăria nu e transparentă, nu comunică sincer și asumat cu companiile, nu ca până acum, adică știu din piață că răspunsurile primăriei au fost cu evitarea oricărei responsabilități, ia faceți voi și pe urmă mai vedem noi, așa nu merge domnule Boc și aveți rezultatul”, a spus Băltărețu.

Iar senatorul Radu Mihail a fost mai dur: ”Boc e expirat, poate după epoca funestului Funar a făcut lucruri la Cuj care au părut bune, și da, s-au făcut, dar când a venit ora realității, adică proiecte majore de infrastructură, Boc și echipa lui au dovedit ce incapabili sunt, cât de expirați sunt. A venit timpul ca Boc să plece, e expirat”

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *