„Ați primit ceva veste?” Șoferii fără loc de parcare din Cluj-Napoca consideră că o să fie lipsiți de noroc și anul acesta.

Pe siteul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca este menționat faptul că Serviciul de Parcări administrează aproximativ 50.000 de locuri de parcare.

Cu toate acestea, problema locurilor de parcare în orașul nostru persistă și se pare administrația locală este incapabilă să găsească soluții.

În fiecare an, la început de luna Ianuarie, cetățenii municipiului Cluj-Napoca iau cu asalt sediul primăriei dar și siteul instituție în speranța că vor obține un loc de parcare cât mai repede. Cetățeanul depun o cerere către Primăria Municipiului. Apoi nadajdueste că, prin minune, un loc de parcare din proximitatea domiciliului sau să nu mai fie revendicat, astfel având o șansă semnificativă ca acel loc de parcare să îi revină lui.

Evident, în majoritatea cazurilor aceste solicitări nu sunt soluționate, stagnand luni întregi în birourile instituției publice.

Virtregiti de speranța și cu orizontul de așteptare la pământ, Clujenii au apelat la o cunoscută platformă online pentru a află care mai este situația privin solicitările pentru locuri de parcare.

A început primăria să răspundă la cererile pentru parcări?” se întreabă un internaut Clujean.

Răspunsurile nu au încetat să apară. Redăm mai jos câteva dintre răspunsuri.

De obicei răspund prin august și trebuie să ai mare noroc să și primești loc. Eu am încercat vreo trei ani la rând și m-am dat bătut. Îmi răspundeau că o să țină cont dacă se eliberează vreo parcare. Culmea că anumiți vecini au reușit în cei trei ani să primească și pentru mașina de firma sau care aveau și garaj(nedemolat). Dumnezo cu mila!” răspunde un cetățean.

Urmareste statusul inregistrarii pe siteul primariei Cluj Napoca, vezi daca a ajuns la inspectorul care aloca locurile pe zona ta, si da-i si suna-l si cere-i detalii. E si asta o strategie. Scrie in regulament ca daca in 2 saptamani nu accepti locul dupa ce ti se ofera, se da automat la urmatorul. Schema e ca sunt sanse sa nu fii anuntat ca ai primit, trec cele 2 saptamani, si l-ai pierdut. Insista telefonic e sfatul meu. Cere un status. Intreaba cand se ocupa si de zona ta.” precizează un alt Clujean.

Distribuie articolul pe social media: