Bornele de la Piatra Secuiului au fost vopsite din nou în culorile steagului Ungariei. Cine este deranjat de tricolorul românesc?

Piatra Secuiului aflată în Rimetea este o atracție turistică pentru pasionații de drumeții montane.

Bornele aflate în vârful Pietrei Secuiului au fost protagoniste în mai multe episoade controversate de natură inter-etnică.

Acestea au fost vopsite în repetate rânduri în ba în culorile steagului maghiar, ba în culorile tricolorului românesc.

Conform publicației Apuseni Info, bornele aflate la Piatra Secuiului au fost vopsite de către niște autori necunoscuți din nou în culorile steagului Maghiar.

Anul trecut, în 2022, președinta Ungariei, Katalin Novak s-a aflat într-o vizită în comună Rimetea și s-a pozat lângă bornele vopsite în culorile steagului maghiar, generând astfel un adevărat scandal diplomatic între cele două state.

În trecut aceste borne au fost vopsite în culorile steagului maghiar de către organizații extremiste maghiare precum „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate”.

Rămâne să vedem cât de repede vor putea autoritățile Române să soluționeze situația vandalizari acestor borne care generează conflicte inter-etnice. Întrebare este, pe cine deranjează culorile tricolorului românesc pe aceste borne?

sursa foto: Apuseni.Info

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *