Cel mai mare eveniment de networking FOOD&BEVERAGE SUMMIT a anunțat primii invitați

Food & Bevarage Cluj Summit – Industry/Trade/Regulation, cel mai mare eveniment clujean de networking va avea loc pe 18 mai 2023, de la ora 18.00, la restaurantul Rodizio. Acesta este organizat de Platforma de networking X Party & Networking în parteneriat cu Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Cluj și Profi România.

Evenimentul se adreseaza entitatilor implicate in procesul de producție, procesare, logistică și comercializarea produselor alimentare și agroalimentare. La eveniment vor participa producători locali, reprezentanți ai marilor lanțuri de distribuție, leaderi în industria alimentară, reprezentanți din cercetare și dezvoltare  dar și reprezentanți ai legislativului și ai mediului academic, invitați din mass-media. De asemenea, pentru un networking multidisciplinar, vor fi invitați re­prezen­tanţi ai medi­ului de bu­sin­e­­ss, ma­­nageri, an­tr­e­pren­ori, oameni de afaceri, rep­re­zentanti ai admin­ist­­rației loca­le,  ai med­i­ul­ui juridic (avo­ca­ţi, no­tari, exec­uto­ri jude­cătorești), med­ic­i, arhi­te­cți, art­iști, reprezentanți ai mediului diplomatic și reprezentanți ai mediului academic din Cluj-­­Napoca, România dar şi din străină­­tate.

Reuniunea este esențială pentru gestionarea resurselor alimentare in beneficiul sanatatii noastre si a mediului de business de profil, întrucât va dezbate asupra modalităților concrete de îmbunătățire, adaptare, reforma a parcursului alimentelor from farm to fork.

”Grija pentru ceea ce consumam ramane una dintre cele mai importante preocupari ale noastre, si nu ar trebui sa se manifeste doar prin alegerile pe care le facem la raft!”, spune Florin Bugnar, fondator X Party & Networking.

Program:
Ora 18:00 Primirea pa­­­­­rticipantilor
Ora 18:30 Deschiderea evenimentului si pr­­­­­ezentarea pa­r­tenerilor
Ora 18:45 Prezentarile Invitatilor Speciali
Ora 19:15 Party & Net­­­­­working

Locația: Restaurant Rodizio (fosta La Villa)

Condiții de participare:

DRESS CODE OBLIGATORIU: Business ( obligatoriu : costum sau sacou, camasa, pantofi, pantaloni costum ; interzis: tricou, pantaloni sport sau pantofi sport „adidasi”, pulover).
ATENTIE!!! In cazul nerespectarii codului vestimentar se va restrictiona accesul la eveniment!

BILETE
Taxa Standard (  24 aprilie – 15 mai ) – 150 lei
Taxa Last Minute (16 mai – 18 mai ) – 200 lei
Taxa platita la eveniment : -prin iabilet.ro – 200 lei
-achitată numerar – 300 lei

La acest eveniment se returneaza valoarea biletelor doar în cazul în care evenimentul se anulează.

Pentru a vă inscrie in baza de date a organizatorilor si a primi notificari in legatura cu editiile viitoare ale evenimentului va invitam sa completati formularul AICI 
Detalii despre eveniment: xpn@intelglobalis.ro

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *