Conducerea UBB pentru mandatul 2024-2028 va fi desemnată prin alegeri generale

În cadrul unui referendum intern din cadrul UBB susținut pe dată de 26 Iunie, cadrele didactice universitare au hotărât ca pentru mandatul de Rector din 2024-2028 să se organizeze alegeri generale.

„Comunitatea UBB a decis, luni, 26 iunie, prin vot, în cadrul unui referendum, ca rectorul, în mandatul 2024-2028, să fie desemnat pe baza alegerilor generale, prin vot universal, direct, secret și egal.

În urma numărării voturilor a rezultat o prezență la vot de 65,85%, iar o largă majoritate de 90% a votat pentru desemnarea rectorului pe baza alegerilor prin vot universal, direct, secret și egal, organizate în cadrul instituției.

Referendumul s-a desfășurat conform Hotărârii Senatului UBB din 22 mai 2023, între orele 9.00-17.00, în secțiile de votare organizate la nivelul fiecăreia dintre cele 22 de facultăți ale UBB, precum și în secția de votare specială destinată unităților de cercetare nearondate facultăților.

Menționăm că referendumul a fost precedat de o dezbatere publică, în data de 16 iunie a.c., eveniment găzduit de Sala Vasile Bogrea a UBB (Clădirea Centrală a Universității, str. M. Kogălniceanu nr. 1).” a transmis Direcția Comunicare și PR a UBB

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *