Deputatul Viorel Băltărețu este noul președinte al USR Cluj-Napoca

USR Cluj-Napoca și-a ales noua conducere a filialei municipale. Președinte a fost ales Viorel Băltărețu, care este și deputat, antreprenor.
În USR se zvonește că Băltărețu ar dori să candideze la Primăria Cluj-Napoca din partea formațiunii politice. Recent, în celebra ședinta de consiliul local, cand Boc a fost criticat dur de colega lui Baltaretu, Alexandra Oană, pe tema centurii metropolitane, abilul om politic Emil Boc a aruncat un cartof fierbinte în curtea USR, lăudând implicarea deputatului în rezolvarea proiectelor Clujului.
Dincolo de acestea, iată echipa care va conduce USR Cluj-Napoca: 
George Trif , 34 de ani, consultant SAM (licențiere și management IT), fost președinte la municipiu
Călin Şolea , 55 de ani, inginer și antreprenor
Ovidiu Meghesan , 43 de ani, manager IT
Mihaela Nia , 37 de ani, profesor logoped
Paul Helmer , 25 de ani, inginer software și cadru didactic asociat
Alexia Petrovai , 20 de ani, studentă UMF / Medicină Generală, președinte organizația de tineret
Alexandra Oană , 37 de ani, profesoară de limba engleză, lider de grup consilieri locali
Daniel Kloyberkatsky , 39 de ani, Software Architect și antreprenor
Sturza Dan Mihai , 52 ani, inginer și antreprenor
Vlad Mureşan , 36 de ani, inginer software
Dinu Ionescu , 50 de ani, inginer manager de proiect, consilier local
Cristian Bordei , 55 de ani, economist relații internaționale, senator
Vedem că în BPM au intrat doi consilier locali dar și senatorul Cristian Bordei, care l-a concurat pe Băltărețu, fără succes.
Reamintim că filiala județeană este condusă de deputata Oana Murariu.
Alegeri cu probleme?
Activistul civic Istvan Szakats a acuzat, pe grupul de facebook Clujul Civic, jocuri de culise la aceste alegeri:
#usr Dragii mei frați useriști,
sunt profund întristat să notez că ieri la alegerile voastre locale v-ați dat o țeapă imensă vouă înșivă – dar mai ales întregului Cluj care poate încă mai vedea în voi oareșce speranță la reînnoirea Clujului. Mi-e frică că tocmai vă autoîngropați în forma asta de Quasimodo politic, diformă și bolnavă, o tristă bătaie de joc față de ce promovați de ani de zile în texte însuflețitoare gen “facem politica altfel”.
În fapt, voi tocmai riscați să ajungeți mai răi ca PeNeLeii. Ăia măcar au ceva de împărțit, iar mafia lor chiar are un scop lucrativ. Voi n-aveți nimic. Nimic. Iar pe acel Nimic, sunt consternat să observ, voi vă tăiați gâții intern, în combinații, și unii vă mai și credeți șmecheri și vă imaginați că nu se vede. Dar se vede.
Ieri, în loc să faceți niște alegeri corecte și democratice din care să rezulte o conducere onorabilă a filialei locale, v-ați lăsat manipulați la a fi părtași la această mârșăvie.
Poftiți, distinși cetățeni, ca pentru orbi et urbi, screenshotul “Autobuzului” pentru votarea de ieri la USR.
Ce vedem în imagine? O pagină publicată pe pagina deputatului Băltărețu (ștearsă ulterior ca să i se piardă urma) și care pagină, dacă încă nu v-ați prins, e un ghid de votare pentru proști, despre cum și unde să pună bota ca să iasă cine trăbă.
Trăiască meritocrația. Trăiască democrația internă.
Dragi useriști, ia uitați-vă atent la această imagine. Nu că n-ați cunoaște-o. Mulți ați primit-o tocmai ca să vă uitați la ea – că bag de samă “șeful autobuzelor” (domnul Rus pe numele lui) e atât de control freak și vă mai și știe atât de proști, încât tre să vă dea tutorial de vot. Iar ați votat cuminte pe acest tutorial. Bravo.
Acum măcar Stăpânul vostru se poate bucura că iaca, în linii mari, a cam și ieșit cine trebuie.
Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni. Voi nu doar tolerați, dar mai și reproduceți acest cancer, metastaziat de ani de zile în organizația voastră. Oare nu vă deranjează? Atâta puteți? Astea-s valorile pe care le promovați? Nu vă deranjează că în fapt ajungeți să fiți complici (da, de facto complici) la măcelul intern al USR?
George Trif, nu te deranjează că tu, care acum nici un an erai mare campion al transparenței, acum pupi ghiulul lui Jago?
Băltărețule și echipa, nu vă deranjează că pe lângă proverbialul pup pe ghiul, peste un an o să ieșiți pe stradă ca să culegeți semnăturile noastre pentru Primărie?
Și o să ne mințiți pe noi, cetățenii – și o să ne mințiți îmbrăcați la costum, cu flyerul în mână și cu zâmbetul pe buze, că voi faceți politica altfel? Iar între timp o să știți bine (pentru că așa v-ați votat, ieri a’la carte, pe screenshotul asta) că nici vorbă să faceți voi altfel politica?
Mi-e teamă că exact asta o să faceți. O să vă uitați în ochii noștri, o să ne cereți încrederea, și o să ne mințiți în față.
Dragi useriști. Poate-poate-poate totuși ați fi putut mai mult. Poate-poate încă puteți un pic mai mult. Că sunt îngrijorat, e puțin spus.”

Băltărețu a replicat cu un comentariu:

”Am văzut în acest grup, pe care-l respect, speculații că aș fi făcut o listă. „Lista” sunt oameni pe care eu personal i-am votat și răspunsul la întrebarea care mi-a fost adresată de unii colegi „tu cu cine votezi”.
După cum se vede clar din rezultate, membrii votanți au avut și opțiuni comune cu mine, dar și opțiuni diferite.
Ceea ce a rezultat din alegeri e cea mai bună formulă posibilă. Avem consilieri locali, tineri și foarte tineri, membri vechi și noi, ale căror competențe și preocupări acoperă domenii largi.
De la infrastructură de transport, educație, servicii mai bune pentru familii și copii, drepturile femeilor, până la economie, politici publice și antreprenoriat, fiecare are o experiență relevantă și o muncă pe care cred că ați văzut-o și o apreciați.”
Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *