FOTO Influencerițele din TSD Cluj-Napoca au adus un suflu nou. Vezi de ce au intrat și ce femeie din politică admiră

De o bună perioadă de timp filiala PSD Cluj a început să de-a semne de viață. Dacă la nivelul ”seniorilor” s-au constatat o serie de mișcări, unele controversate, cum ar fi tatonările cu fostul primar Horea Șulea de la Florești sau parteneriatul cu controversatul Avram Gal la Câmpia Turzii, ultimul publicitat ca o reușită certă, la nivel de  filială de tineret social democrat (TSD) Cluj-Napoca lucrurile chiar au luat viteză!

Iar tinerii social-democrați nu s-au remarcat doar printr-un mediatizat party, relatat de o serie de siteuri, la care a participat aproape întreaga conducere a filialei clujene, inclusiv seniori, ci și prin acțiuni de consolidare internă, cu ședințe regulate și cu planuri de viitor care bat la ușă și vor fi implementate public, atât intern cât și extern.

Vremurile când organizațiile de tineret ale partidelor invitau echipele  de fotbal ale ziarelor sau echipa  presei la meciuri, sau chiar organizau Cupa Partidelor Politice la fotbal au apus, atunci tineretul pedelist era specializat în așa ceva. Drept dovadă cel puțin doi tineri de atunci au ajuns sus, Ovidiu Câmpean, secretar de stat și Radu Moisin, actual deputat, fost primar interimar! Și ei au pornit-o de jos, au ajuns sus în politichie și mai au un drum lung de parcurs.

Așa că siteul Curierul de Cluj s-a gândit să le întrebe pe cele mai active tesediste cele ”mână” în luptă și de ce mizează pe un domeniu atât de dificil ca politica, considerat cel mai dificil domeniu al societății!

Am stat de vorbă cu patru ”tesediste” foarte active. Prima este Alina Tonca, lucrează în management și vânzări:

”Consider ca tinerii din ziua de azi sunt o generație foarte înțeleaptă, care gândesc foarte rapid și au multe idei bune care aduc plus valoare comunității dacă sunt puse în practică. Astfel m-am implicat în politică și mai ales în acest partid pentru a susține și a ajuta la mediatizarea  vocii ultimelor generații. De cand fac parte din aceasta echipă, am făcut numeroase activități si încă mai avem multe altele pe lista însă dorim sa le facem toate cu pași mici dar siguri. Toate aceste lucruri sunt posibile cu ajutorul inspirația și suportul venit din partea politicienilor cu experiență din organizație.

 

In ceea ce privește femeile din politică, le apreciez aproape pe toate. In primul rând apreciez curajul lor de a intra într-o lume predominant bărbătească, apreciez finețea, sensibilitatea, vulnerabilitatea și în același timp puterea lor de a face și creea diverse proiecte. Nu am neapărat o favorită în schimb aproape la fiecare dintre ele găsesc ceva frumos si văd idei/standarde/ idealuri absolut minunate care mă inspiră. Dacă e să dau nume aș spune Mihaela Geoana și Gabriela Firea.

Nicoleta Malanca, absolventă de Drept, vrea să devină notar dar îi place și politica

De ce am intrat in politică? Pentru simplu fapt că nu am văzut mișcare in România, din 2007 când Romania a aderat la Uniunea Europeană și până în prezent nu am văzut nici o mișcare plauzibilă. Cred cu tărie ca tineretul de azi are abilitatea sa schimbe acesta țara în mai bine. Am văzut potențialul din colegii mei, potențialul pe care îl am eu pentru aceasta mișcare. Corupția, dezinteresul si neseriozitatea nu au ce cauta în acest stat.

Femeia din politică pe care o admir este Ana Maria Gavrilă, pentru că ea spune lucrurilor pe nume, are curajul mare și dorința de a schimba ceea ce se întâmplă acum în această țară”, e de părere Nicoleta.

Alina Andreicovici activează în marketing/publicitate dar e pasionată și de politică.

”Sunt implicată în politică de mai mult timp, însă la Cluj activez în PSD din august 2021. Am ales acest partid datorită oamenilor și echipei frumoase pe care am construit-o în tot acest timp. Sunt puține femei în politică și nu pot sa zic că admir vreunaÎnsă îmi place verticalitatea doamnei Gabriela Firea.”, spune Alina.

Evelina Milea  este președintele interimar TSD Cluj-Napoca. Ea e atrasă de proiectele pentru tineret și managementul politic

Dorința de cunoaștere a ceea ce înseamnă cu adevărat politica m-a determinat să intru îaceastă lume în anul 2019. Nu aveam prea multe cunoștinte despre ce însemna politica la acea vreme, din lipsă de informații și curriculum.  Deși inițial a fost o dorință personală, aceea de a înțelege și cunoaște fațetele politicii, mediul și implicarea în proiectele de tineret m-au determinat să mă implic total, visând să devin reprezentantă a tineretului. Am înțeles faptul că participarea activă a cetățenilor nu poate avea loc peste noapte atunci când persoanele ating vârsta de votare. Acest lucru se învață acumulând zilnic experiență, analizând  oportunitățile pe care le ai la dispoziție pentru a participa în procesul de luare a deciziilor, ascultând diferite opinii și inclusiv asumându-ți anumite consecințe. Doar așa tinerii şi cetățenii sunt antrenațîn procesul de luare a deciziilor.

Pentru mine, a face politică” înseamnă să te implici, să faci tot ce poți pentru oameni, fără să aștepți nimic la schimb. Mi-am dat seama că eu, ca femeie tânără, trebuie să știu că voi avea de-a face cu anumite personalități care vor dori să ardă niște etape, anumiți colegi care ar vrea să se impună mai rapid, și nu neapărat în sensul bun al cuvântului. Mi-am dat seama că în societatea în care trăim femeile au un rol important, dar rareori sunt luate în serios. Acest lucru, vă spun cu mâna pe inimă, nu l-am întâlnit în cadrul organizației pe care o îndrum și de aceea vreau să extind practica mult mai departe. ”, explică Evelina.

Ce cred despre echipa TSD influencerițele interviavate? Toate ”joacă”pe social media, au urmăritori în online unde postează si informații politice alături de fotografii care adună multe like-uri și share-uri ba chiar și comentarii.

TSD Cluj-Napoca a crescut foarte mult în ultima perioadă. Am pornit o serie de proiecte și am reușit să ajutăm cât mai mulți clujeni, o parte din ei devenind chiar membri în partid. Am reușit să ne conectăm cu oameni din afara cercului nostru politic și să creăm relații care ne vor ajuta pe viitor. Mereu ne axăm asupra bunăstării cetățeanului clujean, a românului, care are credința că mâine va fi mai bine. Și sigur va fi! Avem o viziune pro-europeană și vrem să o cultivăîn rândul nostru și al clujenilor, în principal pentru promovarea democrației, a valorilor românești și a libertății. Suntem mai aproape de clujeni de la o zi la alta, iar acest lucru s-a putut realiza alături de oamenii pe care îi vedețîn activitățile caritabile, în poze, printre voi.”, spune Alina Tonca.

”La fiecare ședință  noi punem câte o cărămidă pentru proiectele la care lucrăm. Suntem aici pentru toți cei care au nevoie de noi și sărim mereu în ajutorul celora care ni-l cer. O echipă ca aceasta cu greu se mai găsește prin România. De aceea sunt mândră de tinerii mei colegi și le mulțumesc pe această cale pentru încrederea, şi colaborarea pe care mi-o oferă. Echipa are parte de sprijinul permanent al președinților, Alexandru Cordoş şi Ovidiu Săcarăși subprefectul Răzvan Ciortea.”, încheie Evelina.

TSD-ul și seniorii la socializare în club CARO / foto cont de facebook TSD Cluj-Napoca

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *