FOTO. VIDEO. Drumuri înzăpezite în Cluj. Autoritățile reacționează lent

UPDATE: În cursul nopții utilajele au curățat arterele importante ale orașului. Primăria a comunicat că Supercom și Brantner ar fi început dezăpeziea de la ora 18.30 cu urgențele 1,2,3+stații de autobuze și trotuare, pe care le-au finalizat la ora 22.45, după care până la ora 02.25 s-a intrat cu plugurile. De  02.25 pana la 06.30  s-a făcut  deszăpezire cu materiale pe străzile în pantă, poduri, stații CTP și trotuare. Superom a acționat cu 17 utilaje și 25 de muncitori, aruncând 122 tone sare și 15 tone clorura de calciu iar Brantner cu 12 utilaje și 24 muncitori.

UPDATE: Ninsoarea s-a oprit la Cluj-Napoca în jurul ora 22.00-22.30.

UPDATE. Se circulă extrem de greu pe Calea Turzii, Sălicea, spre Turda, pe Valea Chintăului, scrie clujenii pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

UPDATE: Firma care trebuie să facă dezăpezirea în partea de vest a municipiului Cluj-Napoca este  SUPERCOM, recent prezentată oficial chiar de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Un articol bun pe tema problemelor la această firmă a scris ActualdeCluj.ro

Nici un utilaj al acestei companii nu e pe străzi, scriu clujenii pe rețele!

În cealaltă parte ar trebui să acționeze Brantner. Nici un utilaj al acestei firme nu e fost semnalat pe teren de șoferii aflați în trafic.

––––

O ninsoare puternică s-a abătut în această după masă și a serii asupra Clujului. Meterologii spun că va ninge până spre dimineața. Zilele viitoare se lasă gerul, cu temperaturi prognozate de până în -14 grade!  Duminica, la ora partidei de fotbal CFR-FCSB, 21.00, vor fi, de exemplu, – 9 grade.

Problema numărul 1 e că ”generalul iarnă” a surprins din nou autoritățile, în speță firmele responsabile cu dezăpezirea care sunt pe multe artere inexistente, așa cum relatează clujenii pe rețelele de socializare.

”Evitați varianta grigorescu-floresti. Pe sensul spre Cluj, partea de sens unic de urcare se blochează. Sunt mașini care nu pot urca..”, a scris pe grupul Info trafic o clujeancă.

”Rușine drumarilor când a fost uscat umblau zilnic de az dimineață prin Luna de sus. Nici o mașină cu sare”, a scris un șofer

”În Borhanci nu se poate urca. Utilaje nicăieri”, a scris un alt clujean.

”La această oră se circula cu dificultate, în condiții de iarnă, pe mai multe artere rutiere din județul Cluj, atât din mediul urban, cât și rural, datorită poleiului și viscolului.
Se acționează cu utilaje specifice, însă cantitățile de precipitații, sub formă de ninsoare favorizează noi depuneri pe carosabil.
Manifestați atenție sporită, măriți distanța de siguranță între autovehicule și nu vă angajați în deplasări pe drumuri închise pe timpul iernii.
Recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și eventualelor restricții de circulație impuse preventiv pe anumite sectoare„, a anunțat IPJ Cluj.

 

 

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *