Înalt oficial maghiar la Zilele Maghiare: ”Fără Cluj nu există istorie maghiară”

”Fără Cluj nu există istorie maghiară, nu există naţiune maghiară, iar dezvoltarea oraşului se datorează şi oamenilor care trăiesc aici şi unităţii maghiarilor”, a subliniat, Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei Prim-ministrului ungar, în cadrul unui eveniment care a avut loc, duminică, la Cluj-Napoca, informează cluj24.ro.

Politicianul ungar a participat la inaugurarea Casei Herepei, casa parohială veche situată lângă Biserica Reformată din strada Kogălniceanu, renovată cu sprijinul Guvernului ungar. Înaintea acestui eveniment, a avut loc o slujbă religioasă care a deschis cea de-a 14-a ediţie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, transmite MTI.

“Dacă se realizează unitatea şi solidaritatea, suntem capabili de miracole”, a spus secretarul de stat, care a făcut referire la renovarea exemplară a clădirii medievale. În opinia sa, orice persoană care nu a mai vizitat Cluj-Napoca din perioada anilor 1980-1990 ar fi surprinsă să vadă progresele înregistrate, doar că acestea “nu se fac de la sine. Pentru această evoluţie a fost nevoie ca şi noi, maghiarii, să ne unim, să întărim sentimentul şi experienţa apartenenţei naţionale”, a mai afirmat politicianul de la Budapesta pentru siteul citat.

 

Distribuie articolul pe social media: