Parc cu miză de 23 milioane de euro. Boc la Ziua Live: ”Sper să câștigăm procesul. Parcul Zorilor e gata până la finalul anului”

Primarul Clujului, Emil Boc,  s-a referit la Ziua Live la procesul cu omul de afaceri Vasile Pușcaș cunoscut sub apelativul Sile, proces despre terenul pe care Primăria amenajează un parc în cartierul Zorilor, vis a vis de Spitalul de Recuperare.

Dezvoltatorul imobiliar a fost expropiat cu o sumă pe care o consideră mică și a dat în judecată primăria. A câștigat 23 de milioane de euro în primă instanță apoi a strămutat procesul la Curtea de Apel Suceava. Termenul viitor de judecată e 9 noiembrie.

”Și în Zorilor, nimeni nu a vrut să facă parc acolo. Au vrut să facă blocuri de 16 etaje. Acum suntem într-o fază în care până la sfârșitul anului avem parcul terminat.

Implementez principiul 3 – 30 – 300, adică fiecare om să vadă trei copaci de acasă, să aibă 30% din cartier copaci și la 300 de metri să aibă un parc. Păi în Zorilor, dacă nu făceam acel parc, unde mai găseau oamenii acces la un parc, toți oamenii care stau în zona asta de cartier, de la Pasteur, până pe Lunii, din Europa până în Observator.

Procesul nu este finalizat și am încredere în instituțiile statului că vor da decizii corecte. Când am spus că acel oraș este pentru oameni și nu pentru profit, la asta m-am referit. Trebuie să mai cumpănim. Avem nevoie și de spații verzi, mai ales în aceste condiții de schimbări climatice. Ne sufocăm, dacă nu avem acees la spații verzi de calitate și care să le ofere oamenilor acces la un parc”, a spus primarul Emil Boc pe temă.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *