Primăria și-a suplimentat bugetul cu banii necesari Centurii și a semnat contractul pentru primul tronson

Consiliul Local Cluj-Napoca a suplimentat astăzi, 9 august,  bugetul municipiului cu 392 milioane de lei. Tot astăzi s-a semnat contractul pentru realizarea primului tronson din Centura Metropolitană a Clujului, adică cei 2 kilometri, între Cluj-Napoca și Florești. Aceștia sunt importanți pentru că asigură conectivitatea cu viitorul Spital Regional de Urgență de care se vorbește că va fi gata de ..10 ani.

Tronsonul va fi proiectat timp de 6 luni apoi urmează construcția în 14 luni. Valoarea este de 22,4 milioane de euro cu TVA.

„Practic, se lărgește de la 3 la 6 benzi partea Cluj-Florești până la Spitalul de Urgență. Câte o bandă pe sens va fi dedicată transportului în comun, salvării, poliției, pompierilor… pentru a putea facilita accesul imediat la acest obiectiv extraordinar de important în materie de sănătate pentru noi, anume Spitalul Regional de Urgență. De asemenea, acest tronson va fi dotat cu piste de biciclete, vom avea un pasaj subteran în zona Metro și un pasaj rutier suprateran la Spitalul Regional de Urgeță. Dacă dumneavoastră veți da un dat favorabil, astăzi la prânz voi putea încheia contractul de proiectare și execuție, astfel încât după aceea să se considere garanția de bună execuție, să dăm ordinul de începere a lucrărilor și, practic, în 20 de luni acest proiect să fie finalizat. De ce am început cu acest prim tronson? Din nevoia de a fi sigur că asigurăm conectivitatea la Spitalul Regional de Urgență, un spital care are finanțare europeană asigurată de peste 610 milioane de euro, un spital care va avea 849 de paturi, 19 săli de operație, subsol, parter, cinci etaje, heliport… cu termen de finalizare 2027. Deja pachetul 1 de licitație pentru Spitalul Regional de Urgență este lansat, termenul de depunere a ofertelor este 21 septembrie, în valoare de 16 milioane de euro cu TVA. Pachetul 2 de licitație este prevăzut pentru octombrie 2023, în valoare de 406 milioane de euro cu TVA. După cum vedeți, datele arată că anul viitor vom fi în lucru cu Spitalul Regional de Urgență (…) Cu siguranță anul viitor se va putea lucra, de accea am ales acest tronson, pentru a putea fi complementar cu lucrările de la Spitalul Regional de Urgență”, a spus Emil Boc.

Informații oficiale:

Astăzi a fost semnat contractul pentru realizarea primului tronson al centurii metropolitane a Clujului
În Sala de sticlă a primăriei, primarul municipiului Cluj-Napoca – dl Emil Boc – și reprezentanții Asocierii S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L. – S.C. ELECTROGRUP S.A., în prezența dnei viceprimar Oláh Emese și a dlui viceprimar Dan Ștefan Tarcea, au semnat astăzi, 8 august 2023, contractul de proiectare și execuție pentru proiectul „Drum TransRegio Feleac TR 35 – Etapa I Centura Metropolitană TR 35 și Drumuri de Legătură – Faza I – Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de legătură Tronson 1 – Drum B4.1- Modernizare DN1 de la km la 481+500 km 483+655”.
Contractul are o valoare de 94.240.936,79 lei fără TVA (18,8 milioane euro fără TVA) și presupune modernizarea drumului DN1 cu extinderea la trei benzi pe sens, din care una cu lățimea de 3,25 m destinată special transportului public de persoane și vehiculelor speciale de intervenție (salvare, pompieri, poliție) și două benzi cu lățimea de 3 m fiecare destinate autovehiculelor, pentru fiecare sens de mers. Se amenajează piste de biciclete, pasaj pietonal subteran și pasaj rutier suprateran.
Termenul de realizare a lucrărilor pentru tronsonul I este de 20 luni (6 luni proiectare și 14 luni execuție) de la data semnării contractului.
Pentru tronsonul II al centurii metropolitane a Clujului termenul de depunere a ofertelor este 25 septembrie 2023.

 

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *