RoadkillSoda revine la Cluj cu un festival de „feel good rock’n’roll”

După ce a încântat rockerii clujeni în vară la festivalul „Rock The Camp” organizat la Camping Colina, RoadkillSoda, cea mai bună formație de stoner rock/metal din România la ora actuală, se întoarce în orașul nostru cu un eveniment inedit.

Începând din 2021, formația organizează anual la București un festival propriu, „Roadkill Festival”, care prezintă un line-up de trupe similare tematic cu subgenurile de muzică rock și metal abordate de-a lungul anilor de Roadkillsoda. Ajuns la a treia ediție, evenimentul va fi acum organizat în premieră și la Cluj-Napoca, la o zi distanță de concertele susținute de același line-up în capitală.

Pe data de 25 octombrie, începând cu ora 18:00, publicul clujean este așteptat la Flying Circus pentru a bifa o experiență rock de neratat, RoadkillSoda urcând pe scenă alături de formațiile Unida (SUA), Church Of Cthulhu și Vandaal:

„Stoner? Sludge? Doom? Psychedelic? Noi îi spunem feel good rock’n’roll! Iar pe 25 octombrie ne adunăm ca între prieteni la festul care te pune în fața noului val de frecvențe… fără redundanțe.

Roadkill Fest are loc anul acesta pentru prima dată și în Cluj -Napoca – pe 25 octombrie în Flying Circus. Noi sărbătorim cea de-a treia ediție Roadkill Fest, dar ne-ar plăcea să transformăm festul dintr-un first date într-o tradiție faină și în Cluj.”

Bilete pot fi achiziționate online prin rețeaua iaBilet.

Înființată în 2011 de Mihnea Ferezan (chitară) alături de fratele său Victor Ferezan (bass), formația RoadkillSoda s-a făcut remarcată în scena muzicii rock din România mai ales prin concertele energice și folosirea unor design-uri grafice deosebite, muzical abordând o tematică specifică subgenurilor de stoner rock & metal, psychedelic, sludge sau grunge. Muzica trupei a devenit apreciată și peste hotare, RoadkillSoda susținând o serie de turnee europene de-a lungul ultimului deceniu și concertând inclusiv în cadrul unor festivaluri importante precum „Exit Festival” (Serbia), „Los Almiros”  sau „Street Mode” (ambele Grecia), împărțind scena cu titani ai muzicii rock precum Slash sau Billy Idol.

În prezent, formația se află într-un turneu european alături de americanii de la Unida, cu opriri în Serbia, Croația, Slovenia, România, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Austria și Germania. 

RoadkillSoda a lansat în ultimii 12 ani nu mai puțin de 6 albume, lucrând în prezent la un nou material discografic de tip EP. Primul single al acestuia, „Loud and Proud”, a fost lansat în 2021 cu ocazia aniversării de 10 ani a formației și poate fi ascultat aici

Foto: Tudor Chicet, fotoreporter Curierul de Cluj

Distribuie articolul pe social media: