Şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Ce se discută?

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte, joi, la Palatul Cotroceni, şi va discuta inclusiv despre obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius din perioada 11-12 iulie. De asemenea, se vor stabili efectivele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român anul viitor.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a Şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la:

– Obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius, Republica Lituania, din perioada 11-12 iulie 2023;

– Forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2024.

La şedinţa CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, mai indică sursa menţionată.

CSAT s-a întrunit ultima oară în 11 aprilie, una dintre decizii vizând achiziţionarea de avioane de ultimă generaţie F-35. Alte teme de pe ordinea de zi au fost evoluţiile privind situaţia de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova.
Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *