Ucraina a pus-o pe lista neagră pe Șoșoacă. Ce sancțiuni a prevăzut guvernul vecinilor

Ministerul ucrainean de Externe va impune sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă, senatoare a partidului Neamul Românesc, ex-AUR, care a inițiat un proiect de lege pentru anexarea la România a mai multor regiuni din Ucraina. Instituția nu specifică sancțiunile, informează aplicația Biziday.ro.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, a anunțat că instituția a inițiat procedura de impunere a sancțiunilor împotriva Dianei Șoșoacă, care săptămâna aceasta a inițiat un proiect de lege pentru anexarea unor teritorii, în prezent în componența Ucrainei, la România.

Nikolenko scrie că prin acest pas, “politicianul marginal va promova <<refacerea identității culturale a populației românești>>. Este un instrument clasic din metodologia revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune în discuție integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă, ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Mai multe citiți AICI

Foto Biziday.ro

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *