Vești proaste pentru studenții orădeni. Din 2024 CFR Călători modifică toate traseele Oradea-Cluj

Orădenii obișnuiți să facă deplasări la Cluj cu ajutorul transportului feroviar trebuie, din pacate, să își re-gândească planurile de voiaj.

CFR Călători tocmai a anunțat o serie de modificări în urma cărora trenurile nu vor mai circula pe o porțiune de 89 de km între Cluj și Oradea, iar pe 22 de km se va circula prin microbuze sau autocare, începând cu ianuarie 2024.

Modificările au fost cauzate de lucrările de modernizare desfășurate în cadrul proiectului „Electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”.

CFR a transmis următoarele, într-un răspuns pentru HotNews:

„Estimăm închiderea totală a circulației feroviare pe intervalele Aghireș – Poieni (linie dublă) și Poieni – Aleșd (linie simplă), începând cu luna ianuarie 2024. Menționăm faptul că, începând cu 01.01.2024, când circulația trenurilor va fi închisă pe distanța Aghireș – Huedin (parte din Lot 2 Aghireș – Poieni), trenurile vor circula alternativ, pe câte un fir pe secțiunea Cluj Napoca – Aghireș, urmând ca pentru relația Aghireș – Huedin să fie puse la dispoziția călătorilor mijloace auto pentru transbordare. În ceea ce privește circulația trenurilor de marfă, menționăm faptul că aceasta va fi retrasată pe rute alternative. Finalizarea lucrărilor de infrastructură feroviară pe toate cele patru loturi este estimată pentru anul 2026”.

 

 

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *