VIDEO Adrian Dohotaru, activist civic la S.O.S., în emisiunea AGORA: „Someșul poate crea cel mai important culoar de mobilitate verde-albastru din România”

Activistul civic Adrian Dohotaru, de la ONG-ul Societate Organizată Sustenabil (S.O.S.), a fost invitat alături de comunicatorul politic Horia Nasra de la Apuseni.info  în emisiunea online AGORA de pe pagina de facebook Curierul de Cluj aferentă siteului.

Adrian Dohotaru a vorbit în cursul emisiunii pe diferite teme. Una dintre ele se referă la proiectele care vizează râul Someș, despre care spune că ar putea crea cel mai important culoar de mobilitate din România.

„Ce vrem de la Someș? Noi credem că se poate crea cel mai important culoar de mobilitate, cel mai important culoar verde-albastru din România. Pentru că geografia Clujului e de asemenea natură încât majoritatea localităților sunt la Someș, avem Gilău, Florești, Cluj-Napoca, Apahida, Bonțida, Jucu, Gherla sau Dej. Poți lega tot județul la Someș, să fie o axă ecologică.

Asta exista și în planurile de dezvoltare la nivel metropolitan. Am reușit să convingem autoritățile să urgenteze acest proiect care în momentul de față e în lucru, în proiectare de la Gilău la Apahida. Vorbim de 80 km de piste de biciclete și nu doar, ci de alei pietonale, spații verzi.

E bine să avem discuții despre cum putem renatura Someșul, iar unde nu avem copaci să păstrăm aceste habitate de zăvoaie care sunt importante, de luncă, să avem anumite arii naturale.

În această ofertă generoasă pe care o facem pentru a scoate oamenii din traficul auto și de a-i duce în zone de oaze, există și această zonă industrială despre care noi credem, așa cum crede și primăria sau dezvoltatori privați, că zona respectivă trebuie restructurată urban și trebuie construcții acolo, dar una e să credem la nivel de principiu că trebuie construit acolo și se pot muta zeci de mii de oameni în viitor acolo, și alta e cum se face. „, a explicat Adrian Dohotaru la AGORA.

Emisiunea integrală o puteți vedea mai jos: 

Distribuie articolul pe social media: