14 ore a durat intervenția pentru evacuarea apei din comuna Florești

Pompierii clujeni au încheiat intervenția începută la primele ore ale dimineții de vineri, 14 aprilie, în comuna Florești. Echipajele ISU au fost solicitate să evacueze apa care a inundat străzile Tăuțiului, Ioachim Olteanu și Muncitorilor. De asemenea, am primit o solicitare pentru evacuarea apei care a cuprins subsolul unui bloc situat pe strada Cetății.

La fața locului s-a deplasat în primă instanță echipajul de la Punctul de Lucru Florești, începând cu ora 04:00. Ulterior, forțele au fost suplimentate cu personal și autospeciale de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv Turda, Huedin și Dej. În total au acționat patru autospeciale de capacitate mare și medie, respectiv opt motopompe, încadrate de un ofițer și 23 de subofițeri. Pe timpul intervenției, pompierii au ajutat un bărbat de aproximativ 70 de ani să iasă dintr-un subsol, unde era blocat. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite sprijin medical. De asemenea, echipajele noastre au salvat mai multe găini din gospodării.

În total, pompierii au evacuat apa din 18 curți și gospodării, întocmindu-se 24 de procese verbale de constatare a pagubelor. Forțele ISU au finalizat misiunea la ora 17:45, după aproape 14 ore.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *