Acţiunile Hidroelectrica intră de miercuri la tranzacţionare la BVB

Societatea “HIDROELECTRICA” S.A., principalul producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile şi unul dintre cei mai mari producători hidroenergetici din Europa, anunţă admiterea la tranzactionare a acţiunilor sale în categoria Premium a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (“BVB”). Tranzacţionarea va începe la ora 10:00 sub simbolul “H2O”.

”După cum s-a anunţat pe 5 iulie 2023, preţul ofertei publice iniţiale a Fondului Proprietatea S.A., un fond de investiţii alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L., constând în 78,007,110 de Acţiuni, a fost stabilit la 104 RON pe Acţiune, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de RON (9,4 miliarde de EUR) la data Admiterii”, a anunţat compania.

 

„Suntem încântaţi că acţiunile Hidroelectrica sunt tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti. Este etapa finală a unui proces pe care ni l-am asumat, o împlinire a unui efort intens şi de durată, ale cărui rezultate le vedem astăzi. Reuşita IPO-ului reprezintă, pe de o parte, o realizare istorică pentru companie şi, pe de altă parte, o dovadă a potenţialului imens pe care îl are piaţa de capital românească de a contribui la creşterea noastră ca economie, ca ţară şi ca naţiune.Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă această listare de referinţă pentru angajamentul, consecvenţa, grija şi munca asiduă depusă în realizarea acestui proiect. Interesul semnificativ din partea investitorilor naţionali şi internaţionali reprezintă o dovadă nu doar a calităţii curente a afacerii noastre, ci şi a perspectivelor sale viitoare, iar listarea în categoria Premium a pieţei reglementate a BVB va susţine creşterea pe termen lung a Hidroelectrica. În numele companiei, urez un călduros bun venit tuturor noilor noştri acţionari. Aşteptăm cu nerăbdare să împărtăşim cu dumneavoastră viitoarele succese, pe măsură ce stimulăm crearea de plus valoare, contribuind în acelaşi timp la atingerea obiectivelor de tranziţie energetică ale României”, a declarat Bogdan Badea, Director Executiv al Hidroelectrica:

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce priveşte cantitatea de energie produsă, şi un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa.

Grupul deţine şi operează 182 de hidrocentrale, cinci staţii de pompare şi un parc eolian ce sunt amplasate strategic în opt surcursale organizate geografic pe teritoriul României.

Capacitatea de producţie totală instalată a activelor hidroenergetice ale Societăţii este împărţită în hidrocentrale de acumulare, hidrocentrale pe firul apei şi staţii de pompare. Societatea deţine un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, cu o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW şi o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW în parcul eolian Crucea.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *