AGA Adi Metropolitan. Cresc tarifele de salubritate în județul Cluj?

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO-Metropolitan Cluj se va reuni vineri, 14 iulie, pentru a supune la vot o majorare a tarifelor la gunoi în județul Cluj.

S-a decis majorarea tarifelor cu aproximativ 16%, sub ce au cerut cei de la Supercom, firma care deține contractul de salubrizare în județ. Supercom a cerut dublarea prețurilor care nu au mai crescut din iunie 2022, a spus in consiliul local cluj reprezentantul Supercom. Atât reprezentații Consiliului Local Cluj-Napoca cât și al Consiliului Județean au mandat să voteze mărirea. Cele două consilii sunt controlate de PNL. USR a votat împotrivă. La Consiliul Județean, PNL a convocat chiar a doua ședinta după ce în prima USR i-a încurcat și hotărârea de consiliu județean a căzut. A doua oară a mers așa cum a vrut majoritatea PNL.

În prezent tariful pentru colectarea gunoaielor reciclabile de la populația din mediul urban este de 1.10 lei / persoană / lună. Supercom a propus dublarea tarifului, la 2.03 lei / persoană, iar în AGA ECO-Metropolitan va fi supus spre aprobare tariful de 1.32 lei / persoană. În ECO Metropolitan sunt primarii din tot județul dar cel mai greu cuvânt îl are Emil Boc, ca primar al celui mai mare oraș din județ, Cluj-Napoca, care produce cele mai multe gunoaie.

Pentru colectarea deșeurilor reziduale la populația din mediul urban tariful este în prezent 2.88 lei, Supercom a propus 5.56 lei / persoană / lună, iar în AGA va fi propus spre aprobare noul preț de 3.25 lei / persoană.

Noile tarife la gunoi pentru clujeni

ADI Eco Metropolitan Cluj organizează și gestionează serviciul de salubrizare a tuturor localităţilor de pe raza județului, iar compania de salubritate controversată Supercom a câștigat contractul pentru colectarea gunoaielor menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani.

Supercom are trei loturi în județul Cluj, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor.

  • Cluj-Napoca/Huedin
  • Gherla/Dej
  • Turda/Câmpia Turzii

 

Distribuie articolul pe social media: