Au crescut cu 11 la sută salariile angajaților Consiliului Județean! PSD-PNL a votat, USR a refuzat

Prin votul consilierilor județeni de la PSD-PNL astăzi, 31 iuliem, a fost votată o creștere de 11 la sută a salariilor angajaților de la Consiliul Județean dar și a celor din deconcentratele din subordine.

În ședința Consiliului Județean USR CLUJ s-a opus și nu a votat creșterea salariilor angajaților CJ. Ei acuză majoritatea  PSD și PNL că lovesc sectorul privat cu majorări de taxe și impozite.

Creșterea e în cuantum de 2 milioane de euro pe an.

Această decizie vine în contextul în care aceste salarii vor fi suportate de mediul privat prin majorarea de taxe și impozite și eliminarea impozitării favorabile pentru sectoarele IT, construcții și agricultură.

”Din păcate, majoritatea PNL-PSD din Consiliul Județean a decis majorarea salariilor aparatului Consiliului Județean, cu 26 de voturi.

USR Cluj consideră că nu putem împărți oamenii în cetățeni de rangul 1 și cetățeni de rangul 2, iar creșterea unor salarii nu trebuie să se facă pe seama scăderii altora, din construcții, agricultură sau IT.

Datoria țării atinge cote fără precedent, depășind 700 de miliarde de lei și crește constant. Totodată, deficitul bugetar a ajuns la 37 de miliarde de lei în primele cinci luni ale anului, iar până la finalul acestuia, diferența dintre încasări și cheltuieli se va ridica la peste 100 de miliarde de lei.

Situația este alarmantă, iar soluția găsită de guvernarea Ciolacu-PNL este de a impune o povară suplimentară sectorului privat prin creșterea taxelor, în loc să restructureze cheltuielile sectorului public prin eliminarea pensiilor speciale, desființarea posturilor sinecuriste și a instituțiilor căpușă gen Academia Oamenilor de Știință

În aceste condiții, USR Cluj pune la îndoială atât echitatea acestei decizii, cât și fundamentarea ei economică”, se arată într-un comunicat al USR.

De unde vin banii?

Creșterea salariilor are ca sursă banii colectați din dividende de la aeroport, o sursă fluctuantă.

”Ne întrebăm de unde vor fi luați banii pentru a susține această creștere salarială și în anii următori. Nu cumva din majorarea preconizată a taxelor și impozitelor?

USR Cluj consideră că o creștere salarială în sectorul public ar trebui să fie rezultatul unor măsuri responsabile de eficientizare a aparatului bugetar, inclusiv la nivelul județului Cluj,  și alocarea inteligentă a resurselor, nu prin majorarea impozitelor și taxelor pe seama celor din mediul privat.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *