AUR și-a prezentat programul de guvernare

AUR susţine scăderea numărului de parlamentari la 300, un Guvern „suplu” şi „eficient”, cu maximum 12 ministere şi maximum 50 de secretari de stat, a declarat, joi, preşedintele partidului, deputatul George Simion, la prezentarea programului de guvernare al AUR, informează cotidianul.ro.

„La nivelul administraţiei de stat am cuprins nişte măsuri. O măsură votată de toţi românii: 300 de parlamentari. Aşa au votat românii, aşa trebuie să fie. Un Guvern suplu şi eficient, maximum 12 ministere şi maximum 50 de secretari de stat. I-am văzut pe majoritatea celor 200 de secretari de stat actuali şi vă zic că nu au nicio atribuţie, au un birou mare, o secretară şi câţiva consilieri, o maşină cu şofer şi atât. Nu produc plusvaloare pentru români”, a precizat Simion, la prezentarea proiectului „Reconstruim România – Programul de guvernare AUR în 15 puncte”.

Un alt punct al programului AUR vizează unificarea localităţilor. Conform lui Simion, acest proiect a fost „sabotat” de actualele partide în ultimii 15 ani.

AUR pledează pentru eficientizarea cheltuirii banului public printr-o ierarhie a competenţelor la nivelului statului, fără „instituţii căpuşă de control, care sufocă afacerile româneşti”.

„Nicio localitate nu va avea Primărie în România dacă nu are cel puţin 5.000 de locuitori. Actualele Primării, actualii primari nu servesc interesele cetăţenilor. În locul aparatului birocratic al primarului, într-o comună de 1.000 de locuitori, în locul Primăriei, vom lăsa un ghişeu unic pentru a lucra cu cetăţenii şi atât, nu e nevoie de mai mult. Nu e nevoie de secretară, nu e nevoie de contabilă, nu e nevoie de aproape 500.000 de membri de partid în administraţia centrală şi locală. Am pornit, la începutul anilor 2000, cu 800.000 de angajaţi la stat şi am ajuns în această guvernare care îşi propune eficientizarea cheltuirii banului public să avem peste 1,34 milioane de angajaţi la stat. Nu ne deranjează angajaţii la stat şi profesioniştii, din contră, trebuie să-i încurajăm. Avem nevoie de o ierarhie a competenţelor la nivelul statului român, dar ne deranjează instituţiile căpuşă de control, care sufocă afacerile româneşti, care, pentru că au ajuns în posesia unei hârtii, nu o dau din mână fără a obţine ceva din schimb. Cu toată responsabilitatea, vă spun că trebuie să oprim numărul de angajări la nivelul administraţiei centrale şi locale şi trebuie să ne întoarcem de unde am pornit la începutul anilor 2000”, a transmis George Simion.

PROGRAMUL DE GUVERNARE INTEGRAL

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *