Cephas Malele, fostul atacant de la CFR Cluj, a ajuns golgheter în China

Cephas Malele (29 de ani) a fugit de la CFR Cluj în timpul sezonului trecut pentru a se transfera în China. Între timp, fotbalistul de origine elvețiană a ajuns golgheterul lui Shanghai Shenhua, cu 9 goluri marcate în 23 de etape.

Campionatul nostru a auzit prima oară de Cephas Malele când acesta impresiona în tricoul celor de la FC Argeș. În Trivale, atacantul a marcat de 18 ori în 30 de partide în sezonul 2020/2021, care avea să fie și ultimul petrecut la formația argeșeană. Chiar dacă la acea vreme Gigi Becali și-a manifestat interesul de a-l aduce la FCSB, Malele a decis să părăsească România și să semneze cu Al Taee, în Arabia Saudită.

Nu i-a impresionat pe saudiți, unde a reușit doar 4 goluri în 26 de etape, astfel că în vara anului trecut a făcut cale întoarsă, în România, însă nu la FCSB. Elvețianul a fost împrumutat la CFR Cluj, care la acel moment era campioană en-titre, și unde antrenor era Dan Petrescu. Atacantul n-a confirmat nici aici (doar 4 goluri în 18 etape), iar forma slabă din tricoul vișiniilor l-ar fi adus în dizgrația tehnicianului. Totuși, „Bursucul” l-a folosit în ambele partide jucate de ardeleni în primăvara europeană contra lui Lazio.

Una dintre reușitele lui Malele la CFR a fost chiar împotriva rivalei din oraș, Universitatea / sursa foto: Ziua de Cluj

A fugit din România invocând probleme personale

De altfel, returul disputat în Gruia a fost ultima apariție pentru Malele în România, după care Dan Petrescu l-a dat dispărut de la echipă. Atacantul a fost de negăsit câteva zile, după care a cerut conducerii să fie lăsat să plece din cauza unor probleme familiale, mai exact probleme în căsnicie, conform ziarului Prosport.

Malele s-a întors la Al Taee, clubul de unde fusese împrumutat de CFR, însă n-a stat prea mult timp în campionatul unde evoluează Cristiano Ronaldo. La finalul lunii martie, atacantul a fost prezentat de către noua sa formație, Shanghai Shenhua, locul 3 în acest moment în campionatul chinez. Vârful a avut nevoie de numai 3 etape pentru a semna prima reușită în tricoul noii formații, iar după 23 de etape este golgheterul echipei, cu 9 goluri înscrise. Acesta ocupă a șaptea poziție în ierarhia marcatorilor din acest sezon, unde lider este Wu Lei, atacantul lui Shanghai Port.

Malele, în momentul prezentării sale la Shanghai / sursa foto: gsp.ro

FOTO principală: Fanatik.ro

Distribuie articolul pe social media: