CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 3-0. Alb-vișiniii se apropie la numai un punct de primul loc

Ardelenii au câștigat restanța cu Sepsi, scor 3-0, din etapa a 5-a și se apropie la numai un punct de primul loc. Covăsnenii au o singură victorie în ultimele 9 meciuri oficiale și sunt departe de forma bună arătată în debutul sezonului.

Jocul CFR-ului a părut desprins din filozofia petresciană din urmă cu un sezon. Fără idei, mijlocul echipei, format doar din jucători cu profil defensiv, n-au pus în pericol poarta lui Niczuly în prima parte. De altfel, prima ocazie a meciului au avut oaspeții, prin Aganovic (18). Șutul acestuia de pe partea dreaptă a trecut puțin pe lângă poarta lui Sava. Ardelenii au răspuns prin Juricic, însă execuția fostului atacant de la Pyunik a fost respinsă fără prea mult efort de portarul covăsnenilor.

Mâna de ajutor a lui Aganovic

Hențul comis de Aganovic în careu cu 3 minute înainte de pauză a deblocat jocul ardelenilor. Tachtsidis a transformat lovitura de pedeapsă iar la cabine s-a intrat cu avantaj minim în favoarea CFR-ului.

Pauza a fost un prilej bun pentru Sepsi, care au creat pericol imediat după revenirea pe teren. Șutul lui Florin Ștefan din marginea careului a lovit transversala porții lui Sava. Fosta campioană se putea desprinde pe tabelă, însă Cvek și Luca Mihai au ratat ultima execuție. Intrat de pe bancă, Camora a dublat avantajul ardelenilor cu o execuție la vinclu în urma unui corner. Al treilea meci consecutiv cu gol pentru veteranul din apărare.

CFR pe val, Sepsi în derivă

Putea fi mai rău pentru covăsneni, însă Niczuly a blocat la aceeași fază șuturile lui Otele și Bîrligea. N-a mai avut însă ce face cu zece minute înainte de final la ocazia celui din urmă, care avea să stabilească și scorul final. Succes pentru Andrea Mandorlini, al 8-lea din ultimele 9 meciuri, care se apropie la doar un punct de liderul FCSB. De partea cealaltă, Liviu Ciobotariu se află într-o situație ingrată, doar 12 puncte câștigate din 30 posibile.

Echipele de start:

CFR 1907 Cluj

90.Sava – 3.Morgan, 44.Kresic, 6.Ajeti, 19.Mogoș, 21.Mihai – 40.Cvek, 77.Tachtsidis, 73.Muhar (C) – 9.Jefte, 2.Juricic

Rezerve: 89.Hindrich – 45.Camora, 27.Ilie, 8.Filip, 82.Fică, 10.Deac, 22.Konoplianka, 17.Otele, 30.Bîrligea

Antrenor: Andrea Mandorlini

Sepsi Sf. Gheorghe

33.Niczuly (C) – 77.Aganovic, 44.Bălașa, 4.Kecskes, 3.Ștefan – 17.Oroian, 21.Alimi, 22.Francisco Junior – 8.Ion Gheorghe, 96.Debeljuh, 11.Ștefănescu

Rezerve: 1.Moldovan – 91.Dobozi, 24.Rența, 9.Damașcan, 10.Matei, 99.Rondon, 97.Varga, 59.Kallaku, 18.Șafranko

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Distribuie articolul pe social media: