CFR face show la Ploiești și rămâne în coasta Farului

Prestație impresionată a campioanei României în ultimul duel din etapa 27 din Superligă. CFR Cluj se impune cu 2-5 și rămâne la două puncte de liderul Farul.

Veteranul Deac a deschis scorul pentru CFR, în minutul 11, când a fost pe fază la o minge respinsă de Leitner. Petrolul a încercat să dea o replică, dar formația lui Petrescu s-a apărat excelent și a terminat prima repriză fără să le permită un șut pe poartă ploieștenilor.

A doua repriză a fost un adevărat recital fotbalistic. Bîrligea a dus scorul la 0-2, în minutul 49, dar nici măcar această reușită nu anunța ce avea să se întâmple. Din minutul 66 până în minutul 82 s-au marcat nu mai puțin de cinci goluri! Cel care a deschis robinetul a fost Janga, care a trimis mingea în poarta goală după o pasă de geniu a lui Deac. După ce a jucat un minut cu Farul și șapte cu FC Argeș, atacantul croat adus în această iarnă de clujeni, Maglica, a înscris primul său gol în tricoul alb-vișiniu în minutul 73, la trei minute după ce intrase pe gazon. Primul șut trimis pe poartă de petroliști a fost chiar primul gol al lor din această dispută, Mario Bratu reducând diferența la 1-4 în minutul 77. După doar trei minute, Boateng a refăcut ecartul de patru goluri, după ce a prins un șut bombă din marginea careului. Tabela s-a închis la 2-5 atunci când Purtic, intrat în același minut în care a înscris, 82, a mai spălat din rușinea gazdelor.
Astfel, CFR Cluj face un joc de zile mari și rămâne aproape de Farul Constanța. Clujenii ajung 56 de puncte, în timp ce constănțenii au 58.

ECHIPE DE START

Petrolul Ploiești: Leitner- Pashov (Bratu, min. 64), Achim, Lima Santos- Borța (Doua, min. 71), Dumitriu (Budescu, min. 63), Seto (Purtic, min. 82), Jair, Țicu- Irobiso, Grozav (Tucaliuc, min. 82)

CFR Cluj: Scuffet- Braun, Kolinger, Burcă, Camora- Deac (Maglica, min. 70), Boateng (Cvek, min. 82), Muhar (Hoban, min. 82), Krasniqi (Yeboah, min. 70)- Bîrligea (Petrila, min. 57), Janga

 

sursă foto: sport.ro

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *