Circ în Parlament la moțiunea împotriva lui Lucian Bode: „Asta se întâmplă când vă lăsați conduși de un pui de securist, înconjurat de o gașcă de bezmetici.”

La dezbaterea parlamentară privind moțiunea de demitere a Ministrului de Interne, Lucian Bode, s-au aruncat cuvinte și acuzații grele. În prim plan au fost Lucian Bode și președintele USR, Cătălin Drulă. USR și Forța Dreptei au depus moțiunea simplă intitulată „România merită mai mult decât hoți în funcții publice”, axându-se pe eșecul aderării la spațiul Schengen și scandalul tezei de doctorat a Ministrului.

Lucian Bode a fost primul care a început cu acuzele: „Mă adresez, în primul rând, colegilor semnatari ai moțiunii. Este evident pentru toată lumea că aveți idei puține și fixe, deci nu pot să mă declar surprins de ideea voastră de a mai depune o moțiune. Recunosc că mă surprinde însă anduranța pe care o aveți la penibil și la ipocrizie. Ați compus trei pagini în care ați reușit să menționați Ministerul Afacerilor Interne o singură dată și atunci greșit, dar numele unui jurnalist, Emilia Șercan, și al USR l-ați menționat de 12 ori. Țin să subliniez câteva aspecte. Până la dezertarea USR de la guvernare, nu a interesat pe nimeni teza mea de doctorat. Tot până la dezertarea USR de la guvernare, cheltuiau banii să își laude cei câțiva primari. Acum, cheltuie milioane de lei pe injurii, instigare la ură și acuzații fără temei. Asta se întâmplă când vă lăsați conduși de un pui de securist, înconjurat de o gașcă de bezmetici. Pentru că așa arată conducerea USR astăzi, iar strategia lor până acum a avut un singur efect: au dus în jos USR, la 6-8%. După 20 de ani de activitate care a vizat în mod direct sistemul energetic național – inclusiv la cel mai înalt nivel ca fost ministru responsabil de acest portofoliu, după o carieră profesională în care am urcat fiecare treaptă și după o implicare susținută în acest domeniu, aveam toată legitimitatea de a susține o teză de doctorat cu titlul «Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul Secolului XXI. România în context european actual». Astăzi, însă, niște analfabeți funcțional încearcă să mă denigreze, mă răstignesc în piața publică cu privire la parcursul meu academic și profesional. Unii care nu știu să întocmească un CV, care au absolvit o facultate în 2 ani sau care se bâlbâie când au de dat explicații despre cum și-au dobândit diplomele de studii. Totul este un atac politic concentrat.”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a ținut să îi răspundă Ministrului de Interne: „Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism. Omul care își amenință colegii de partid cu dosare de la Doi și un sfert. Omul care, dacă aude «pădure», sare în mijlocul nopții cu mâna la chipiu. Omul care și-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI. Rușine. Așa am fi vrut să-i spunem: Moțiunea Rușinii. Pentru că știți foarte bine cu toții că este o rușine să-l avem pe Lucian Bode Ministru de Interne. Și este rușinos și pentru PNL, și pentru PSD să trebuiască să îl apărați la votul de astăzi. Avem astăzi pe masă o nouă moțiune împotriva lui Bode, depusă de USR și Forța Dreptei după cea din octombrie. Atunci vă avertizam că vom rata Schengen-ul pe mâna lui Lucian Bode și că este un act de patriotism să votați acea moțiune și să îl demitem. Nu v-ați găsit patriotismul și între timp am ratat Schengen-ul, Lucian Bode a fost demonstrat plagiator, iar Mănăstire, stimați peneliști, vă amenință cu dosare de la Doi și un sfert. Spunea președintele vostru, al PSD și al PNL, președintele Iohannis, spunea că hoții în România s-au cocoțat la vârful statului. Așa este, așa este și el, Iohannis, patronează acest sistem. Mai spunea același președinte că în politică și dacă există o suspiciune de plagiat, trebuie să te retragi, să faci un pas în spate. Lucian, ești disperat. Te agăți de putere. Faci rău PNL – și asta e problema lor -, dar faci rău României și asta e problema mea și a noastră. Faci rău unei țări pentru care luptăm și pe care o iubim. Nu mă aștept azi sa votați moțiunea. La ultima moțiune, Alfred Simonis a votat împotrivă lui Bode, poate aveți coloană vertebrală.”

 

sursă foto: Ilona Andrei-G4media.ro

 

 

Distribuie articolul pe social media: