Daniel David, rector UBB: Respingerea de către rectorul UMF a ideii unificării cu UBB, „o reacție la supărare”

Profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a declarat într-o emisiune la ReporterMedical.ro că respingerea de către rectorul Universității de Medicină Și Farmacie, Anca Buzoianu, a unei eventuale discuții pe tema unificării dintre UBB și UMF este „o reacție la supărare”.

Prima opțiune pentru rectorul UBB este o concentrare a universităților din oraș, după modelul francez. Vizată este în primul rând UMF. În replică la refuzul categoric exprimat public de rectorul UMF, David a susținut: „Iau reacția doamnei rector Buzoianu ca o reacție la supărare și la emoție, și eu cred că după ce va trece perioada alegerilor, politice și universitare, putem discuta mult mai așezat cum e bine, astfel încât în final să fie un câștig pentru toți”.

Pe mine mă interesează, și am spus foarte clar, nu zona de învățământ, în acest moment, ci zona de cercetare, fiindcă asta contează și în ranking-urile internaționale. Și mă interesează fiindcă eu vreau ca orașul Cluj-Napoca și România să fie pe harta lumii (…).

România sau Clujul nu se văd în clasamentul Shanghai. Ar fi atât de ușor să o facem astfel încât țara și orașul să devină vizibile. O să facem prin forțe proprii dacă nu o să putem face prin prin concentrări metropolitane”, a subliniat rectorul UBB.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *