DECIZIE IMPORTANTĂ! Tarifele RCA vor fi înghețate la nivelul din luna februarie 2023, timp de șase luni

Ministerul Finanțelor vine cu o nouă variantă de înghețare a tarifelor RCA, pe o perioadă de șase luni, la nivelul celor din februarie 2023, potrivit unui nou proiect pus în dezbatere publică, anunță economedia.ro.

Varianta inițială, privind plafonarea prețurilor la nivelul din martie 2022, a fost retrasă la solicitarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după ce mai mulți actori din piață au reclamat probleme. În plus, acum autoritățile limitează comisioanele brokerilor la 8%. Măsurile vin în contextul în care ASF a retras recent autorizația de funcționare a Euroins România, cel mai mare asigurător RCA din piață, și a constatat starea de insolvență a companiei, iar după falimentul anterior, al City Insurance, a avut loc o creștere puternică a prețurilor.

„Tarifele de primă maxime se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023 și sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, arată proiectul de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanțelor.

Mai multe pe siteul citat.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *