Dohotaru, S.O.S., către Primărie: ”Baza Sportivă Farmec e o catastrofă! Vrem un parc Farmec extins cu centru comunitar”

Activistul civic de la Societatea organizata Sustenabil (S.O.S.), Adrian Dohotaru, atrage atenția asupra situației în care a ajuns baza sportivă Farmec, din subordinea Primăriei.

„Baza Sportivă Farmec în proprietatea primăriei este catastrofă! Vrem un parc Farmec extins cu centru comunitar, sport pentru toți și acces la Canalul Morii
Solicit primarului Emil Boc să își respecte angajamentul și să aloce buget toamna asta pentru proiectul de bază sportivă în Parcul Farmec. Locul acesta nu merită să fie abandonat, mai ales că e unul dintre locurile copilăriei mele și îmi amintesc cum veneam aici la fotbal, la joacă, cum exploram Canalul Morii.

Cartierul Mărăști nu are niciun teren de sport cu acces general și gratuit, chiar dacă e al doilea al Clujului. Deschiderea curților școlilor încă se lasă așteptată la marea majoritate, de aceea trebuie folosite terenurile de sport și fosta pizzerie ca centru comunitar.

Designul temei de proiectare trebuie sa fie participativ, nu pasat doar la Departamentele de Investiții și Spatii Verzi, trebuie si Departamentul de Urbanism implicat, dar mai ales cetățenii.
E vital și ca proiectarea sa vizeze Canalul Morii astfel încât să nu se puna mai mult beton, ca la parcările din dreptul Parcului Farmec, ci trepte la apă. Am participat în fiecare an la dezbaterile pe buget, dar mărturisesc că deja s-au adunat zeci de angajamente neonorate. Mai bine mi s-ar spune ca nu o să facem, că nu există capacitatea, decât amăgit cu OSĂ.

Problema dupa ce e asumat la buget un proiect e că esti pasat pe la departamente, nimeni nu își ia nicio responsabilitate, iar daca totuși se întâmplă ceva, nimeni nu te întreabă cum vrei sa fie tema de proiectare decât dacă faci petiții, reclamații, strângi zeci sau sute de oameni ca să simtă primăria ca e o presiune civica.

Lucrurile nu ar trebui sa stea asa, ar trebui sa existe un dialog constant, fizic, nu sa nu ti se răspundă cu lunile sau cu răspunsuri în doi peri.

Terenuri de sport la liber într-un cartier cu zeci de mii de locuitori, un centru comunitar indoor, zone de plimbare la Canalul Morii, nu parcări, nu sunt găselnița cuiva, o sa fie plin, există cerere, că în continuare cartierele sunt dormitor.

Poate că ar trebui să fim mai multi civici care inaugurăm baza sportivă, decât să lăsăm locul ăsta parțial gol și cu lacăt, parțial devastat.

Vedeți după imaginile cu ce a mai ramas din bază si câteva sugestii după ce m-am consultat cu oameni care frecventează parcul, cu pruncii mei, ori derivate din experiența multor alte propuneri anterioare de spații publice”, a declarat activistul civic Adrian Dohotaru, pe Facebook.

Distribuie articolul pe social media: