Dosarul centrelor în care bătrâni erau supuşi unor tratamente inumane – USR a sesizat Comisia Europeană şi solicită activarea mecanismelor UE care ar putea impune respectarea drepturilor omului

Europarlamentarul USR Vlad Botoş a trimis, marţi, o scrisoare oficială lui Didier Reynders, comisar european pentru justiţie, şi Verei Jurova, vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori europene şi transparenţă, în care semnalează situaţia gravă cu care se confruntă unele persoane instituţionalizate din România, în contextul anchetei privind „azilele groazei” din Voluntari.

Vlad Botoş solicită activarea mecanismelor Uniunii Europene care ar putea impune respectarea drepturilor omului, dar şi respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, mai arată comunicatul de presă al USR.
„Este inacceptabil ca în casele de bătrâni care au contracte cu statul să se întâmple asemenea acte inumane. Bătrânii noştri suferă din cauza unui sistem inechitabil de pensii. Acum, cei care nu mai pot să aibă grijă de iei înşişi mai trebuie să trăiască şi cu groaza că pot ajunge într-o casă condusă de asemenea monştri. E nevoie de soluţii urgente pentru monitorizare şi intervenţie de la nivel european în cazul sistemului caselor de bătrâni, ca o garanţie în plus pentru siguranţa acestor persoane”, a afirmat Vlad Botoş, conform sursei citate.
Distribuie articolul pe social media: