E OFICIAL! Toni Petrea este noul antrenor al Universității Cluj

Universitatea Cluj n-a stat mult fără antrenor după despărțirea de Ioan Ovidiu Sabău (55 de ani), anunțată imediat după finala Cupei. Clubul va susține astăzi o conferință de presă în cadrul căreia îl va prezenta pe Anton Petrea (48 de ani) drept noul tehnician al echipei.

Prepeliță era în pole-position

Numirea sa pe banca clujenilor este considerată surprinzătoare, după ce, în urmă cu câteva zile, Andrei Prepeliță (37 de ani) era dat ca fiind noua alegere a „studențiilor” pentru postul de tehnician.

Cum Prepeliță nu deține licența PRO, cea care se impune unui antrenor principal, FRF a transmis clubului că vor urma sancțiuni în cazul în care fostul antrenor de la FC Argeș ar semna un contract mascat, în care ar figura ca antrenor secund. Asta i-ar fi determinat pe șefii lui U să se reorienteze și să ajungă, în cele din urmă, la varianta Toni Petrea.

Petrea se află la a patra experiență ca principal, după două mandate la FCSB, 2020-2021 și 2021-2022, și unul la Chindia Târgoviște, 2022-2023, echipă cu care a retrogradat la finalul acestui sezon.

La Cluj va colabora cu doi dintre foștii elevi din sezonul trecut. Daniel Popa (27 de ani) și Doru Popadiuc (28 de ani) au semnat deja cu Universitatea, veniți din postura de jucători liberi după retrogradarea târgoviștenilor.

foto: Realitatea Sportivă

Cine este Toni Petrea?

Petrea a fost mai mult timp secundul lui Reghecampf și a colaborat cu acesta la Al-Wasl, la Chiajna, Snagov, FCSB, Al-Hilal și Litex. În 2020 a decis să o ia pe cont propriu și, la insistențele lui Gigi Becali, patronul de la FCSB, a acceptat să preia echipa. A plecat în 2021, însă s-a întors la roș-albaștrii un an mai târziu, de unde avea să plece, din nou, în iulie anul trecut și să semneze cu Chindia.

De numele lui Petrea se leagă ultimul trofeu pe plan intern cucerit de FCSB, Cupa României în 2020 împotriva lui Sepsi. De altfel, este singurul triumf în cariera sa din postura de antrenor principal.

Ca jucător a evoluat pentru Juventus București, Venus și Rapid. Din Giulești a plecat în 2005, iar de atunci și până la finalul carierei, în 2012, a evoluat pentru Voința Snagov.

Petrea a fost prezentat oficial astăzi la Cluj Arena

sursa foto: Sport.ro

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *