Echipa probabilă a României contra Belarusului. Daniel Bîrligea, din nou în afara lotului

Edward Iordănescu (45 de ani), selecționerul României, a anunțat lotul de 23 de jucători pe care se va baza pentru meciul contra Belarusului, programat astăzi, de la ora 21:45, la Budapesta, Ungaria.

Edi Iordănescu, mesaj războinic înainte de partidele cu Belarus și Andorra: "Nu depindem de nimeni în afară de noi" - Eurosport
Iordănescu are ca obiectiv calificarea la EURO 2024 // sursa foto: Eurosport

Daniel Bîrligea, din nou în afara lotului

Fostul tehnician de la Pandurii, CFR Cluj și FCSB a selecționat 26 de jucători pentru „dubla” cu Belarus și Andorra, însă pe foaia de meci pot fi trecuți numai 23. Astfel, pentru prima partidă, Iordănescu i-a lăsat în afara lotului pe Adrian Rus (fundaș, 27 de ani), Andrei Borza (fundaș, 17 ani) și Daniel Bîrligea (atacant, 23 de ani).

Atacantul convocat de la CFR Cluj a fost anunțat că nu va face parte din jucătorii de care fiul lui Anghel Iordănescu are nevoie pentru meciul programat la Budapesta. Bîrligea a fost convocat și la precedenta acțiune a echipei naționale, însă nici atunci nu a prins niciun minut. Contra Israelului a fost lăsat în afara lotului, în timp ce la meciul contra Kosovo a fost trecut pe banca de rezerve, dar Edi nu a apelat la el. I-a preferat pe Denis Alibec, Olimpiu Moruțan și Valentin Mihăilă în zona de atac, toți intrați după pauză.

Camora urcă pe locul 6 într-un top all-time al veteranilor de la naționala României
Camora traversează cea mai bună perioadă a carierei, cu 3 goluri în ultimele 4 meciuri jucate // sursa foto: GSP.RO

CFR dă un singur jucător

Trecut pe la Palermo, Bîrligea este singurul jucător selecționat de Edi Iordănescu de la CFR Cluj pentru „dubla” cu Belarus și Kosovo, meciuri ce se vor disputa pe 12, respectiv 15 octombrie. Mario Camora (fundaș, 36 de ani) și Cristi Manea (fundaș, 26 de ani), ceilalți doi jucători care ar fi putut intra în vederile selecționerului, sunt accidentați. Primul a suferit o ruptură musculară la ultimul meci și a fost schimbat după doar 7 minute, în timp ce Manea a disputat ultima partidă tocmai în tricoul primei reprezentative, la meciul contra Israelului, încheiat 1-1, apoi s-a accidentat și nu a mai putut fi folosit de Andrea Mandorlini.

Dacă era apt, Camora ar fi fost favorit să înceapă ca titular meciul din Ungaria. Fundașul cu dublă cetățenie, portugheză și română, a înscris în 3 din ultimele 4 meciuri jucate de ardeleni, contra CSM Alexandria (Cupă) și FCU Craiova 1948 și Sepsi Sf. Gheorghe (ambele campionat).

Echipa probabilă a României pentru meciul contra Belarus:

H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, Screciu, Stanciu – Man, Alibec, Coman

Rezerve: Fl. Niță, Târnovanu – Sorescu, Racovițan, M. Marin, Cicâldău, I. Hagi, Moruțan, V. Mihăilă, D. Drăguș

sursa foto: Fanatik.ro

Distribuie articolul pe social media: