Eveniment frumos duminică. „Ziua Muntelui”, sărbătorită la Mărișel

Localitatea clujeană Mărișel va fi gazda  „Zilei Muntelui”, care va avea loc duminică.
Acest eveniment își propune să promoveze spaţiul mioritic al Apusenilor, în ceea ce privește meșterii populari, cultura tradițională, turismul, agricultura și produsele culinare.
Program:

Ziua Muntelui va începe la ora 11:00, cu parada portului popular, care se va desfășura pe traseul: Primăria Mărișel – Biserica Ortodoxă din localitate.

ora 13:00, spectacol folcloric: Adrian Neamțu – taragot, Ancuța Matei Olaru, Alin Joldeș – taragot, Dana Purcel, Anicuța Roșu, Livia- Maria Danciu-Hetea, Ioana Marc, Diana și Denisa Todea, Andra Mariș, Patricia Popa, Lavinia Danciu, Daria Alexandra Mariș, Răzvan și Cosmin Roșu, Nepoții Iancului și Taragotiștii de la Mărișel.

Evenimentul va fi prezentat de Adriana Irimieș.

ziua muntelui marisel

Ziua Muntelui, sărbătorită anual pe 14 septembrie, a fost stabilită prin lege în calendarul autohton în anul 2002, pentru a atrage atenția asupra problemelor și potențialului pe care îl prezintă zonele montane. Această zi marchează data tradițională a încheierii pășunatului anual în Carpaţii României. Carpații reprezintă al doilea cel mai lung lanț muntos din Europa, după Munții Scandinaviei, având o lungime de aproximativ 1.500 de kilometri, din care aproximativ 800 de kilometri se desfășoară în țara noastră.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Mărișel, Centrul Județean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *