FOTO. Cum este o zi de schi la Buscat

Un clujean a povestit pentru Curierul de Cluj experiența sa de o zi la schi, chiar azi, 4 februarie 2023, la Buscat Schi Resort, în stațiunea Muntele Băișorii. El a plecat la munte cu băiatul, ambii fiind îndrăgostiți de sporturile de iarnă.

”Noi am pornit târziu, la 8.30. Aproape o oră ne-a luat să împachetăm și abia apoi am plecat. Drumul până la Buscat a fost dificil pentru că între Luna și Băișoara stratul de zăpadă nu era curățat. Am văzut și o mașină în șanț. Sigur, când am ajuns la Buscat era deja foarte multă lume dar atmosfera e de vis, natura în special. Cozi mari la teleschi, telescaun. Dar băiețelul e fericit, iubim schiul, natura, merită venit”, a spus clujeanul.

Pârtiile se deschid la Buscat la ora 09.00, iar pentru a evita înghesuiala fanaticii schiului pornesc cu noaptea în cap din Cluj.

L-am întrebat pe schior cum i se par prețurile de la Buscat. ”M-au cam rupt. Nu am apucat să beau și să mânânc ceva că deja 400 de lei mi-au zburat. Noi am închiriat de aici echipamentul, 50 lei de persoană/zi plus abonament de o zi pe pârtie, 150 ron pentru adult, 120 pentru băiețel. Sunt prețuri foarte mari dar cu toate acestea noi iubim Buscatul și venim iarna aici”, a spus acesta.

După cum bine se știe în stațiunea Muntele Băișorii funcționează și vechea pârtie, cu bucata cunoscută sub numele de Marele Zid. Pârtia este închiriată de primăria Băișoara unei firme dar condițiile nu sunt atât de bune ca la Buscat. Recent, cunoscutul Hotel Alpin a fost cumpărat de investitorul care deține complexul de evenimente Wonderland.

Una peste alta, că e vorba de Buscat, de pârtia de la Mărișel sau cea de la Băișoara merită să petreceți zile de weekend practicând sporturi de iarnă sau măcar plimbări în aer liber și atmosferă de cabană.

 

 

Distribuie articolul pe social media: