Gata cu canicula. Cod galben de vijelii la Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de furtuni și vijelii.

Avertizarea meteo vizează și județul Cluj, care se va afla sub incidența unui cod galben de vijelii în a doua parte a zilei de marți, dar și în ziua de miercuri.

Avertizarea cod galben pentru zona de munte a județului Cluj este valabilă între orele 16:00 și 21:00.

În intervalul menționat, în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei,  precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

Meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu, valabilă tot între orele 16:00 și 21:00.

În Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

munte.jpeg

Cod portocaliu și cod galben de vreme rea și miercuri

O altă atenționare cod galben a fost emisă pentru perioada 29 august, ora 21:00 – 30 august, ora 12:00, care este valabilă pentru tot județul Cluj. 

În intervalul menționat în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

munte2.jpeg

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *