INTERVIU. Dan Bucșa mizează pe „U” în finala Cupei: „Universitatea are șanse să câștige”

Dan Bucșa (34 de ani) a început fotbalul la Dinamo București și a debutat pentru “câinii roșii” în Liga 1, unde a fost coleg, printre alții, cu Ionel Dănciulescu sau Marius Niculae. Totuși, numele său este strâns legat de perioada în care a îmbrăcat tricoul Universității Cluj.

Fostul mijlocaș a mai trecut pe la Petrolul Ploiești sau Concordia Chiajna, și a adunat peste 100 de prezențe în prima ligă a României. Mai mult, a purtat banderola de căpitan în cea de-a doua sa perioadă la U și va fi suporterul “studenților” în încercarea acestora de a cuceri al doilea trofeu din istoria clubului. Universitatea va întâlni Sepsi Sf. Gheorghe în finala Cupei României, programată la Sibiu, pe 24 mai.

 

„Suporterii te obligă să fii un exemplu”

Curierul de Cluj: Salut, Dane. Care crezi că sunt șansele Universității în finala Cupei, de pe 24 mai?

Dan Bucșa: Cred că au șanse cel puțin egale cu adversarul să câștige Cupa. Sepsi e o echipă foarte bună, însă și “U” a avut un parcurs bun, mai ales în ultima parte a campionatului. Asta mă face să cred că au chiar șanse reale să câștige.

Pe foaie e mai puternică Sepsi, însă dăruirea și entuziasmul pot compensa acest deficit?

Bineînțeles, dăruirea și entuziasmul pot să compenseze în fața oricărei echipe. Dar eu nu cred că pe foaie e mai puternică Sepsi.

Cum ți se pare actuala echipă a lui „U”?                         

E o echipă bună. De când a venit domnul Sabău, au venit și jucători buni, care au ridicat nivelul echipei.

Este vreun jucător care îți place în mod special?

De Dan Nistor. Mereu l-am admirat, mi-a plăcut de el.

Erai căpitanul echipei înaintea transferului la Gyor. Cât de mare e presiunea care vine la pachet cu banderola?

(Râde) Nu știu dacă e o presiune banderola, cel puțin eu n-am simțit-o. Poate e o responsabilitate mai mare, trebuie să fii mai atent în tot ce faci. În zona Clujului sunt foarte mulți fani ai Universității, iar asta te obligă să fii un exemplu pentru multă lume.

 „Regret că am plecat. Iubeam Universitatea”

Ai plecat chiar cu un an înaintea finalei din 2015, contra FCSB. E un regret că n-ai jucat în acel meci?

E un regret, în primul rând, că am plecat de la club. Iubeam tot ce înseamnă Universitatea. Mi-am făcut datoria la orice echipă am fost, m-am implicat, dar e o diferență când iubești o echipă sau când joci ca un profesionist.

Revenind la echipa de-atunci, crezi că era mai puternică decât cea din prezent?

Nu știu dacă putem să comparăm, nu știu nici prea multe din interiorul vestiarului de-acum. Par și ei un grup unit, cum eram și noi, cu mulți băieți care iubeau și apreciau ce înseamnă clubul.

Ioan Ovidiu Sabău a anunțat că va rămane la echipă, s-a procedat corect cu menținerea sa?

Cred că este un lucru foarte bun. Dânsul este clujean, știe foarte bine ce înseamnă Universitatea. Contează și că e fanul echipei, poate îl face să fie mai implicat. Sper să aibă rezultate mai bune anul viitor.

Distribuie articolul pe social media: