Iohannis, la Varșovia: „Ucrainenii nu au nevoie să fie certați, au nevoie de sprijin”

Președintele României a reafirmat susținerea necondiționată pentru Ucraina. Klaus Iohannis spune că România va continua să acorde Republicii Moldova tot suportul necesar, indiferent de situație.

„Rusia a readus războiul în Europa, iar statele NATO de pe Flancul estic, reunite în acest format de coordonare a poziţiilor noastre la nivel aliat, pe care l-am iniţiat împreună cu preşedintele Poloniei în 2015, se află în prima linie a efortului de contracarare a efectelor negative ale acestui război brutal, fără nicio justificare„, a declarat şeful statului la sediul Ambasadei României la Varşovia, în conferința de presă organizată după reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9 (B9).

Sprijinul pentru Ucraina înseamnă sprijin pentru securitatea României a cetățenilor români și a NATO, în ansamblu. România ca stat membru al NATO și al Uniunii Europene, cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina, va rămâne alături de autoritățile de la Kiev și de cetățenii ucrainieni oricât timp va fi necesar, pentru ca ei să câștige acest război.România va continua să primească cu brațele deschise refugiații din Ucraina așa cum a primit până acum 3,5 milioane de oameni, să ofere sprijin substanțial și să sprijine economia ucraineană așa cum am demonstrat prin efortul nostru de a asigura tranzitul a aproximativ 13 milioane de tone de cereale din Ucraina”, a spus Klaus Iohannis.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *