Catalog trilingv cu text de Andrei Pleșu dedicat pictorului Corneliu Baba, lansat la Cluj

Un catalog trilingv tipărit în condiții excelente, care conține și un text al istoricului de artă Andrei Pleșu, și dedicat pictorului Corneliu Baba a fost lansat joi, 2 februarie, la Muzeul de Artă Cluj. A fost ceea ce în lumea picturii se numește finisaj. Catalogul face parte din  finisajul expoziţiei „In Memoriam Corneliu Baba (1906-1997)”, eveniment care a marcat împlinirea a 25 de ani de la moartea artistului, una dintre cele mai proeminente și influente personalităţi ale artei plastice româneşti.

Catalogul a apărut anul acesta la RA Monitorul Oficial, cu texte critice semnate de Adina Rențea, Vladimir Bulat, Sebestyén György Székely, Mark Lammert și Andrei Pleșu. Traducerea textelor din limba română în limbile maghiară și engleză a fost realizată de Portik Blénessy Ágota, Alexandra Tolescu și Francis Howlett, iar fotografiile și design-ul grafic al volumului poartă semnătura lui Marius Sabău.

Prezentarea catalogului a fost realizată în fața unui public destul de numeros, joi, de la ora 13.00,  de istoricul de artă Sebestyén György Székely și de istoricul Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

 

Expoziţia mai poate fi vizitată până în data de 5 februarie.

Distribuie articolul pe social media: