Lucian Bode: Asta cu „Blocul Democratic” eu nu am auzit-o discutând-se în Partidul Naţional Liberal / Putem să guvernăm împreună de anul viitor încă 4 ani, împreună cu PSD. Este cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, duminică seară, că nu s-a discutat în partid despre formarea aşa-numitului bloc democratic, iar PNL îşi doreşte să câştige alegerile. Cu toate acestea, consideră că o alianţă cu PSD este ”cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică”, în prezent cele două partide mari guvernând ”fără prea mari rupturi”.

Lucian Bode a fost întrebat, duminică seară, la Digi 24, despre formarea blocului democratic şi a răspuns: ”Nu ştiu, asta cu blocul democratic eu nu am auzit-o discutând-se în Partidul Naţional Liberal”.

Secretarul general al liberalilor crede că discuţia trebuie să plece de la zestrea PNL.

”Discuţia trebuie să înceapă cu ceea ce are Partidul Naţional Liberal astăzi, zestra PNL. 1.256 de primari,  119 parlamentari, 17 preşedinţi de consilii judeţene, peste 14.000 de consilieri locali, din care 1.000 tineri sub 35 de ani şi 2.000 de doamne în administraţia locală, 10 europarlamentari. Un partid care, trei ani şi jumătate, şi-a asumat responsabilitatea guvernării, care a trecut România prin crize suprapuse”, a mai afirmat Lucian Bode.

Întrebat dacă PNL plăteşte pentru aceste crize, Bode a afirmat: ”Plăteşte cum plătesc toate partidele care se erodează la guvernare”.

 

”Partidul Naţional Liberal este constant la 19-21% (…) Este un partid mare, un partid care nu-şi permite să nu-şi propună ca obiectiv câştigarea alegerilor”, a adăugat secretarul general al PNL.

El a afirmat că liberalii doresc continuarea guvernării, din 2024, cu PSD.

”Acum, guvernarea erodează. Ne dorim să continuăm guvernarea şi după 2024. Cu PSD. Pentru că nu vorbim de extremişti, iar cei care au fost opt luni la guvernare şi au fugit de la guvernare, mă refer la USR, nu au responsabilitatea asumării atunci când este greu la guvernare. Ce să discutăm cu ei?!”, a mai declarat Bode.

Întrebat dacă exclude din start varianta unei alianţe de dreapta cu USR şi PMP, Bode a răspuns: ”Nu exclud această variantă, sigur că nu o eclud, dar eu spun de cea mai raţională abordare. Astăzi, suntem împreună la guvernare. Putem să guvernăm împreună de anul viitor încă 4 ani, împreună cu PSD. Este cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică. Am arătat că putem să guvernăm împreună, fără mari rupturi, dar obligaţia noastră este să întărim dreapta să să fim în continuare cel mai important partid pe partea dreaptă”.

Bode a mai anunţat că se va fuziona cu ALDE, care va aduce aproape 900 de aleşi locali.

 

 

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *