Politicieni din USR și REPER care vor să candideze la locale, prezenți la ”inaugurarea” străzii Universității. Participare modestă a ”civicilor”

„Inaugurarea cetățenească” a străzii Universității, de luni, 11 septembrie, o stradă ultracentrală, strategică din centrul orașului aflată de prea mult timp într-un șantier, a avut un impact redus, circa 40 de persoane. Puțini civici au venit offline deși în online sunt extrem de vocali, adică pe grupul de facebook Clujul Civic, care intenționează să lanseze și candidați proprii la localele din septembrie 2024.

Au venit o serie de civici, jurnaliștii au fost la treabă, și, binențeles, inițiatorii „inaugurării”, de la Clujul Civic.

O voce autentică a fost Markos Tunde, patroana cafenelei boeme Insomnia care a spus că nefinalizarea străzii îi distruge  efectiv afacerea.

”Nu se poate așa ceva, să ne prindă toamna cu strada asta nefinalizată. Pe mine mă duce starea asta de incertitudine la exasperare și afacerea la faliment dacă mai continuă să fie mult timp așa șantier”, a spus, pe bună dreptate ea.

Politicienii din USR au venit si ei să susțină și, implicit să critice primăria. A participat Cătălin Sălăgean, consilier județean, și candidat intern la nominalizarea pentru postul de candidat la șefia Consiliului Județean. De la USR au mai fost Călin Groza și Alexandra Oană, consilieri locali.

De asemenea, de la partidul de buzunar REPER a participat filosoful clujean Ciprian Mihali, care conduce acolo un departament strategic.

Chemarea la inaugurare:

„Distinși cetățeni, suntem onorați să vă invităm la Inaugurarea Cetățenească a străzii Universității luni 11 septembrie, la ora 18:00!

Strada Universității este gata, pentru că este perfectă așa cum este acum! Este spațioasă, este perfect liniștită și fără trafic, are o amenajare dinamică și surprinzătoare, mobilier urban multifuncțional care ne inspiră la utilizare creativă, fântâni arteziene, grupuri sanitare, aparate de forță, artă publică, locuri cu umbră, dune de nisip pentru copii, tot!

Vă așteptăm deci luni de la ora 18:00 să tăiem oficial și panglica, și să ne exprimăm bucuria că ne luăm în folosință una din cele mai importante străzi din centrul istoric al municipiului nostru! Hai exuberanți și pozitivi, pentru că e o bucurie mare! Hai cu mic cu mare! Aduceți instrumente muzicale, biciclete, lopețici și găletușe, tot! Haideți toți! Invitați-vă și prietenii!”, au scris civicii.

 

Concluzia a fost clară: mult zgomot pentru nimic.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *