Premierul Nicolae Ciucă anunţă că demisionează: A venit momentul în care îmi închei activitatea de premier

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni că demisionează, după ce a trecut în revistă măsurile prin care au fost acoperite doleanţele dascălilor. El şi-a exprimat speranţa că până joi vom avea un nou guvern.

 

În debutul anunţului său, prim-ministrull a făcut referire la greva profesorilor, care a dus la amânarea rotativei.
„Considerat fiind că acest conflict a fost încheiat, şi aşa cum mi-am asumat şi ne-am asumat la nivelul coaliţiei, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al Guvernului României. În felul acesta, în cadrul discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei, după ce am să merg să-mi depun mandatul la preşedintele României, la nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei. Ceea ce este important de subliniat este faptul că, imediat după aceasta, vom avea un Guvern interimar care va funcţiona până în momentul în care se va finaliza învestirea unui nou Guvern, nou Guvern care sperăm să fie învestit până la finele săptămânii. Noi ne-am propus ca până joi să avem Guvernul învestit”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a mulţumit colaboratorilor săi din perioada în care a deţinut funcţia de şef al Executivului.
„Ceea ce este important este faptul că, atunci când ne-am asumat să guvernăm, ne-am asumat să rezolvăm o situaţie, o criză politică, la finele anului 2021, să avem instrumentele necesare prin care să gestionăm crizele care deja începuseră să apară şi iată-ne astăzi, după un an  şi aproape şapte luni, având la dispoziţie o serie întreagă de măsuri şi decizii prin care putem să asumăm fără lipsă de modestie că am asigurat stabilitatea ţării”, a adăugat Nicolae Ciucă.
„Consider că este foarte important ca şi de aci înainte toate partidele să poată să îşi asume în continuare decizii şi măsuri, să aibă dialog cu toţi actorii care contribuie la buna desfăşurare a vieţii în România astfel încât să avem stabilitate politică şi, desigur, creştere, progres economic”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Anterior, Ciucă anunţase că va demisiona odată cu soluţionarea crizei determinate de greva din sistemul de învăţămâmt.

Greva a fost suspendată luni, iar OUG privind creşterea salariilor în învăţământ a fost adoptată şi publicată în Monitorul Oficial.

viewscnt

Articolul de mai sus este des

Distribuie articolul pe social media: