Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a Simonei Bucura Oprescu ca ministru al Muncii şi a Nataliei Intotero, ca ministru al Familiei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 iulie 2023, Decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii şi solidarităţii sociale şi Decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse.

Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, miercuri, la ora 14.00, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi a ministrului familiei, tineretului şi egalităţii de şanse.

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii. Ministerul Familiei a fost votată să preia portofoliul Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre nominalizările PSD pentru ministerele Muncii şi Familiei, şi anume deputatele Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero, că sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Bruxelles, despre mesajul PSD privind o demisie de onoare şi a ministrului PNL al Culturii, Raluca Turcan, că ”demisiile politice au fost suficiente, iar pentru moment este important să se găsească toate persoanele vinovate de grozăviile descoperite”.

Şeful statului a mai spus că a fost informat de către premier cu privire la nominalizarea Simonei Bucura Oprescu şi a Nataliei Intotero şi miercuri, noii miniştri la Muncă şi Familie vor depune jurământul,

Cele două îi înlocuiesc pe Marius Budăi şi Gabriela Firea, care şi-au dat demisia săptămâna trecută, după scandalul centrelor pentru îngrijirea bătrânilor din judeţul Ilfov.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *