CFR continuă achizițiile: au semnat cu un fundaș ce a retrogradat în liga a doua din Israel

CFR Cluj a anunțat astăzi venirea lui Ziv Morgan (23 de ani, fundaș) de la Ironi Kiryat Shmona, locul 13 din 14 sezonul trecut în Israel.

„Cluburile CFR 1907 Cluj și Ironi Kiryat Shmona au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorului Ziv Morgan pentru un an, clubul nostru având opțiunea de cumpărare definitivă! Îi dorim multă baftă în tricoul echipei noastre și cât mai multe reușite!”, au transmis clujenii printr-un comunicat.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text
Ziv Morgan este noul jucător al CFR-ului / foto: CFR 1907 Cluj, Instagram

Înlocuitor pentru Camora?

Vișiniii aveau nevoie de întăriri în compartimentul defensiv, acolo unde au pierdut cel mai mult în această vară. Yuri și Andrei Burcă au fost vânduți la Neftchi Baku, respectiv Al Akhdoud, și s-au alăturat plecărilor lui Cristopher Braun și Denis Kolinger, doi dintre apărătorii care nu au mai continuat în Gruia.

În sezonul trecut, Morgan a jucat cel mai mult ca fundaș lateral stânga, astfel că în Gruia se va lupta cu Mario Camora (36 de ani) pentru locul de titular. Portughezul, care este și căpitanul echipei, a risipit orice concurență pe post în ultimele sezoane, însă play-off-ul trecut a fost unul cu probleme pentru el, a ratat mai multe meciuri din cauza accidentărilor.

Sistemul folosit de Andrea Mandorlini și accidentarea lui Matija Boben din prima etapă i-ar putea facilita locul în echipă. Noul plan tactic al italianului prevede o așezare cu 5 fundași, iar o eventuală calificare în preliminariile Conference League ar aglomera programul echipei.

Inclus în lotul Israelului pentru EURO 2023

Morgan a jucat până acum doar pentru Kiryat Shmona, echipă care a retrogradat în liga secundă din Israel. De asemenea, a făcut parte din lotul reprezentativei U21 la Campionatul European desfășurat în această vară în România și Georgia, însă a fost folosit numai 104 minute de către selecționerul Guy Luzon.

300.000 de euro este cota de piață a lui Ziv Morgan pe site-ul de specialitate transfermarkt.ro, care a evoluat în 115 meciuri la echipa de club și a marcat 2 goluri.

FOTO principală: GSP.ro

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *