Prima fotografie cu Trump în sala de judecată/ Tehnic, el este acum în custodia poliţiei. Prima reacţie a fostului preşedinte: Este halucinant!

Donald Trump a ajuns marţi după-amiază la tribunalul din Manhattan unde s-a predat şi urmează să fie oficial pus sub acuzare. El a salutat mulţimea strânsă pe trotuarul de vizavi în timp ce a intrat în clădire, dar nu a declarat nimic presei, relatează BBC.

UPDATE – Au apărut primele fotografii cu Donald Trump în sala de judecată, transmite CNN. El apare stând jos, alături de avocaţii săi: Todd Blanche, avocatul principal (primul din stânga fotografiei), Joe Tacopina (primul din stânga fostului preşedinte) şi Susan Necheles (în dreapta lui Donald Trump) . Fostul preşedinte are o mină serioasă, pare uşor preocupat, dar încrezător:

UPDATE – Donald Trump – primul fost preşedinte din istoria SUA care se confruntă cu acuzaţii penale – a intrat în sala de judecată din New York pentru a fi pus sub acuzare şi este de aşteptat să pledeze nevinovat.

Detaliile despre cele peste 30 de acuzaţii cu care se confruntă vor fi dezvăluite atunci când va fi desecretizat actul de acuzare al marelui juriu.

Presa nu va putea transmite în direct punerea sub acuzare, a decis luni seară un judecător, respingând o cerere a mai multor organizaţii media.

Cinci fotografi au avut totuşi permisiunea de a face fotografii cu Trump şi cu sala de judecată înainte de începerea audierii. Ei au părăsit deja acum sala.
Reacţia Casei Albe în cazul punerii sub acuzare a lui Donald Trump

CITEȘTE ȘI Reacţia Casei Albe în cazul punerii sub acuzare a lui Donald Trump

UPDATE – În schimb, în timp ce se îndrepta către biroul procurorului districtual din Manhattan pentru a se preda, Donald Trump a avut o primă reacţie şi a postat pe reţeaua sa socială, Truth Social: „Mă îndrept spre Lower Manhattan, la tribunal. Pare atât de HALUCINANT – WOW, mă vor ARESTA. Nu-mi vine să cred că se întâmplă asta în America. MAGA!” – a scris fostul preşedinte.

Trump a folosit deja contul său de pe Truth Social pentru a-l ataca în mod repetat pe procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, al cărui birou a supervizat ancheta. Fostul preşedinte va intensifica probabil aceste atacuri marţi seară, când va rosti un discurs la complexul său Mar-a-Lago din Florida, la ora locală 20.15 (miercuri, 3.15, ora României).

UPDATE – Din punct de vedere juridic, Trump se află în arest înainte de a fi pus oficial sub acuzare, menţionează CNN.

Din momentul în care fostul preşedinte Donald Trump a sosit la biroul procurorului districtual din Manhattan, el se află în arest şi este în custodia poliţiei până la punerea sa sub acuzare.

Urmează ca lui Trump să i se ia amprentele digitale ca parte a procedurii, deşi încă nu este clar dacă i se va face şi o fotografie de identificare. El va fi apoi dus într-o sală de judecată, unde va fi pus oficial sub acuzare – o înfăţişare care se aşteaptă să fie rapidă şi de rutină, dar care reprezintă un moment de referinţă în istoria SUA.

Nu este de aşteaptat ca Trump să fie încătuşat în urma arestării sale, întrucât va rămâne sub protecţia constantă a forţelor de ordine.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Donald Trump a părăsit marţi Trump Tower în jurul orei locale 13.00 pentru a face scurta deplasare până la tribunalul din Manhattan, unde umează să fie pus sub acuzare la ora locală 14.15 (21.15, ora României).

În momentul în care a părăsit Trump Tower pentru a se îndrepta spre tribunalul din Manhattan, Donald Trump a ridicat pumnul – în semn că este încrezător şi puternic – către susţinătorii care îl aşteptau afară.

Camerele de luat vederi au surprins apoi coloana de maşini a fostului preşedinte parcurgând cei şase kilometri dintre Trump Tower şi sediul tribunalului, unde o intrare a fost deja eliberată pentru sosirea sa.

La sosire, Trump va fi arestat în mod oficial, i se vor lua amprentele şi va fi procesat ca orice inculpat înainte de a se prezenta la audierea sa, unde se aşteaptă să pledeze nevinovat pentru toate acuzaţiile care i se vor aduce.

Moment istoric la tribunalul din Manhattan. Actul de acuzare în cazul lui Donald Trump ar urma să fie făcut public marţi
Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *