Prima reacție a lui Yuri după transferul de la CFR la Neftchi Baku

Yuri Matias (28 de ani) a plecat de la CFR Cluj și va ajunge tocmai în Azerbaidjan, la Neftchi Baku, locul 3 în sezonul trecut. Brazilianul a văzut din tribună meciul câștigat de fosta sa echipă în prima etapă, 2-0 contra Poli Iași.

La finalul meciului, acesta a recunoscut că nu l-a surprins propunerea venită de la Neftchi și a explicat de ce a ales această opțiune. La Baku, el va fi antrenat de Adrian Mutu (44 de ani), cel care l-a dorit și în Giulești cât timp a fost antrenor la Rapid. „M-am așteptat, mai ales că, pentru mine personal, sezonul trecut a fost unul bun. Nu am avut doar această ofertă, dar aceasta a fost cea mai bună atât pentru mine, cât și pentru CFR.

Nu cred că ajungeam la Rapid nici dacă rămânea Mutu. În fotbal se poate întâmpla orice, dar nu cred se întâmpla asta.”, a spus jucătorul transferat gratis de la Gaz Metan Mediaș în luna februarie a anului trecut.

Yuri îi prevede un sezon reușit CFR-ului sub comanda lui Andrea Mandorlini, chiar dacă italianul are o altă filozofie de joc și mulți dintre jucătorii din sezonul trecut au plecat. „CFR e o echipă mare, care se luptă mereu să câștige campionatul. Sigur vor veni jucători mai buni decât noi la Cluj. Nu e un regret că nu am câștigat titlul în sezonul trecut, am reușit asta în primul meu sezon la Cluj.

O să fie greu cu Adana, eu le voi ține pumnii. În fotbal se poate întâmpla orice. Mă bucur că am reușit multe lucruri frumoase și sper că am lăsat o ușă deschisă aici, la CFR.”, a încheiat stoperul care a îmbrăcat tricoul vișiniu în 65 de partide, timp în care a marcat de 6 ori.

1,8 milioane de euro este cota de piață a lui Yuri, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În schimbul său, CFR va primi aproximativ 400.000 de euro.

Distribuie articolul pe social media: