”Primaries” în USR. 11 candidați luptă pentru 1 loc anti-Boc

Sâmbătă seara, 15 iulie, s-a încheiat procesul de depunere a înscrierilor în USR la alegerile interne, „primaries” cum le place să le zică la useriști,  pentru desemnarea candidatului pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 2024

Surse interne  au declarat pentru Foaia Transilvană că 11 membri vor să se lupte cu Emil Boc pentru funcția de primar al orașului în 2024, din care fac parte și doi parlamentari clujeni, însă de remarcat că nici unul dintre consilierii locali nu își doresc să candideze pentru această funcție.

Printre candidați se află și doi parlamentari, unul dintre e deputatul Viorel Băltărețu. Dacă citești lista de nominalizați din care se va alege candidatul anti-Boc, se observă cu ușurință că nici unul, nici măcar parlamentarii, nu au notorietate.

Pe de altă parte PNL  Cluj-Napocam organizație prezidată de Dan Tarcea, viceprimar,  nu a anunțat încă candidatul la Primărie. Se așteaptă ca acesta să fie „eternul” Emil Boc. Anul viitor el împlinește…20 de ani de activitate în fruntea Primăriei.

Nici PSD Cluj-Napoca nu a anunțat încă cine va fi candidatul la Primărie.

USR introduce criteriul de gen

La finalul primei etape, USR introduce și criteriul de gen: în cazul în care candidații sunt doar de un singur sex, cel de pe locul 3 va fi înlocuit de primul candidat de sex opus.

Clujenii sunt chemați la vot în etapa a doua, care va începe în septembrie 2023, concomitent cu desemnarea celor trei candidați, și se va încheia în martie 2024.

În aceasta perioadă se vor organiza un minim de 3 dezbateri publice la care pot participa atât membrii USR cât și clujeni.

În urma fiecărei dezbateri se va organiza un vot ad-hoc care va stabili cine este câștigătorul dezbaterii respective. Rezultatele votului vor fi făcute publice.

Această etapă se va încheia în martie 2024, în cadrul unei Adunări Generale a Filialei Cluj-Napoca care va stabili prin vot candidatul USR la funcția de Primar al orașului Cluj-Napoca.

Iată cine concurează la USR:

Ioan-Vlad Mureșan

36 ani, Inginer programator

Călin Ovidiu Șolea

55 ani, Inginer și antreprenor

Daniela Țițiu

26 ani, Inginer electrotehnic

Viorel Băltărețu

48 ani, Deputat

George Dorin Pop

45 ani, Medic

Cristian Dorel Bud

27 ani, Antreprenor și inginer software

George Trif

34 ani, Jurist

Mihaela Nia

37 ani, Profesor logoped

Paul Robert Helmer

25 ani, Inginer software și cadru didactic asociat

Cristian Bordei

55 ani, Senator

Dorian Unguraș

37 ani, Inginer telecomunicații

 

 

Distribuie articolul pe social media: