PROMISIUNI DEȘARTE POLITICIANISTE. Spitalul Regional de Urgență va fi finalizat doar în…2027

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că primul spital regional va fi inaugurat cel mai probabil în 2027, fiind vorba despre cel din Iași, conform declarațiilor din emisiunea ”Insider Politic” citat de News.ro.

Nu se știe când va fi inaugurat cel din Florești, la care autoritățile clujene se chinui de ani si ani să-l înființeze. Al treilea ar urma să fie cel din Craiova.

„Când am venit la minister, erau în stadiile de stand-by, în luna noiembrie 2021, şi aveam doar studiile de fezabilitate făcute. Aici, la studii de fezabilitate, stăm bine, avem o istorie lungă cu studii de fezabilitate. Am terminat cu ele şi am reuşit să finalizăm licitaţiile pentru proiectul tehnic, e deja mult mai complex decât studiul de fezabilitate.  La Iaşi am terminat, urmează în curând Cluj, se face la Floreşti, lângă oraș spitalul regional. Iar cel de-al treilea, care se la finaliza în acest an proiectul tehnic, durata de realizare este de un an de zile prevăzută pentru proiectele tehnice, la Craiova”, a declarat Alexandru Rafila la Prima TV, potrivit News.ro.

Spitalul e prevăzut să fie unul mamut, cu 849 de paturi, cu posibilitate de extindere.  Există deja o schiță prezentată de autorități dar…atât.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *