Scriitorul Vasile Ernu despre regimul Iohannis și demisia lui Hellvig: ”Epoca Iohannis se termină cu o totală dizolvare a sensului politic”

Renumitul scriitor de stânga Vasile Ernu a comentat pe contul său de facebook demisia directorului SRI, Hellvig și atmosfera ce domnește cu un an înainte ca regimul Iohannis să ia sfârșit într-un comentariu intitulat ”De la epoca abandonului la epoca dizolvării politice”.

„Dacă Epoca Băsescu s-a sfârșit cu un total sentiment de abandon şi o acaparare a statului de o șleahtă de parveniți de rit nou, Epoca Iohannis se termină cu o totală dizolvare a sensului politic: un dispreț profund faţă de grosul populației şi un aranjament politic pe faţă: bă gata, totul e terminat – şi ca joc politic, şi ca acaparare a statului şi tot: un dispreț colosal pentru că noi nu mai contăm.
Cum bine observă prietenul Pavel Lucescu: …. „remarc că greaua moștenire pe care ne-o lasă regimul de zece ani al lui Iohannis, și asta s-a văzut și azi la așa zisa conferință de presă a demisionarului de la SRI care n-a răspuns la nicio întrebare, este că noi, ca cetățeni, am ajuns niște spectatori insignifianți, niște umbre, niște nimeni într-un stat care nu ne mai aparține. Suntem, practic, de nicăieri. Doar ei mai există. Ei și statul lor confiscat.”
Partea şi mai tragică e că dacă privești pe la vecini e la fel de jale: spre Est te sperii iar spre Vest de deprimi. La noi însă cota dizolvării politicului a atins un nivel în care ai sentimentul că acest tip de blocaj de sens politic nu s-a mai întâlnit în ultimii 70 de ani.
Un profund sentiment de inutilitate istorică generală. Să te miști fără sens e imposibil. E un soi de demență – nici nu ştiu cum să-i zic.
Sunt foarte pesimist – de asta cred că se poate mai rău: e poate singura șansă.”, a scris Ernu.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *