Stadionul CUG, vechea baza de antrenament a CFR-ului, a fost demolată. Se va construi un ansamblu imobiliar

Stadionul CUG din zona Iulius Mall se afla în paragină de mai bine de 8 ani. Pe parcursul lunilor ianuarie și februarie acesta s-a aflat în proces de demolare.

Stadionul CUG a fost pentru o perioada lungă de timp principala baza de antrenament a echipei CFR 1907 Cluj. Se zvonește că, odată cu intrarea clubului CFR în insolvență, conducerea ar fi cedat stadionul către acționarul Ștefan Gadola în schimbul stingerii unei datorii pe care clubul o avea către acesta.

Datorită calificării CFR-ului în grupele Uefa Champions League în anul 2012, baza de antrenament a fost doata cu nocturnă, permițând astfel antrenamente și pe timpul serii. În 2017 acest sistem de iluminat a fost mutat de la baza CUG la o altă arena sportivă din municipiu, anume la baza sportivă Victoria din Someșeni.

Mai puțin cunoscut este faptul că, pe lângă CFR Cluj, în această bază sportivă s-a mai antrenat și echipa Schalke 04. Pentru o singură dată, într-adevăr. Schalke 04 a venit la Cluj în toamna anului 2011 pentru a jucat un meci in grupele Uefa Europa League împotriva celor de la FCSB. Din lotul echipei lui Schalke care s-a antrenat pe stadionul CUG făcea parte și legendadrul atacant spaniol Raul, fost căpitan și legendă a clubului Real Madrid.

În locul fostei baze sportive va fi ridicat un ansamblu imobiliar, au declarat surse pentru Curierul de Cluj.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *