SUPERLIGA. Golurile lui Florea din final au răpus-o pe Universitatea

Calificarea în finala Cupei nu a potolit foamea de victorii a studenților, care i-au luat tare pe oaspeți încă din debutul meciului. Tescan încearcă primul, dar trage în blocaj. Lucrurile iau o întorsătură nefastă pentru gazde după nici douăzeci de minute: Ilie îl faultează pe Florea din postură de ultim apărător și e eliminat, decizie corectă a centralului Florin Andrei. U-iștii trebuie să se descurce și cu un om mai puțin, și conduși pe tabelă. Sigurjonsson o pune lângă bară, iar Gorcea nu mai poate face nimic, 0-1.

Regrete nu vom avea niciodată scandează peluza alb-negriilor. Clujenii reiau scenariul din primele minute, Nistor e dirijorul echipei, toate mingile trec pe la el înainte de a intra în careu. Tot el a centrat și în minutul 23, oaspeții au respins dar mingea a ajuns la Remacle, care a trimis aproape de centrul porții. Popa a văzut târziu mingea și e din nou egalitate pe tabelă, 1-1.

”U” nu bate în retragere, Voluntari lasă senzația că nu poate deși are un om în plus. Oancea avansează pe partea dreaptă, trimite în centrul careului de unde Thiam reia în plasă (41), 2-1!

 

Voluntariul întoarce!

S-a jucat între careuri minute bune după pauză, cu o singură ocazie, a oaspeților, când Florea a reluat peste poartă (49), apoi Thiam a avut șansa dublei dar a trimis pe lângă (68). Finalul a adus-o mai mult în acțiune pe Voluntari și în defensivă pe U, iar insistența ilfovenilor a răzbit într-un sfârșit. Întâi Florea a adus egalarea (86) după o acțiune ce a destabilizat apărarea implementată de Sabău, apoi tot el a adus cele trei puncte pentru echipa sa cu o lovitură de cap (90+1).

Echipele de start:
Universitatea Cluj
33.Gorcea – 26.Oancea, 71.Martic, 18.Ilie, 22.Goranov – 19.Nistor, 8.Remacle, 98.Simion, 94.Bic – 93.Thiam, 11.Tescan
Rezerve: 23.Iliev – 6.Miron, 17.Pițian, 52.Romario Pires, 16.Filip, 21.Jose Gomes, 9.Bălan, 7.Stoica, 97.Hofman
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Voluntari
71.Popa – 24.Ricardinho, 2.Paz, 34.Matricardi – 14.Marcelo Lopes, 16.Sigurjonsson, 18.Helder Tavares, 22.Rață, 7.Aliji – 9.Damașcan, 11.Florea
Rezerve: 88.Jesus Fernandez – 8.Răduț, 23.Vlad, 3.Ulrich Meleke, 98.Costin, 28.Andres, 72.Voican, 13.Dumiter, 80.Aymar Meleke
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Distribuie articolul pe social media: